Životni intervju Marina Topića

Najveći mi je uspjeh u životu što sam se oženio i dobio dvoje prekrasne djece

BiH; 31.01.2017. Mostar; Marin Topic Snimio:Stole Lasic
05.02.2017.
u 10:31

Mostarski slikar, arhitekt i kroničar društvenih zbivanja Marin Topić (60) ove godine slavi 40 godina likovnog stvaralaštva. Taj jubilej Topić će svečano obilježiti izložbom pod nazivom “United Colour of Hercegovina”, sredinom studenoga ove godine u Galeriji Aluminij. To je bio i povod za razgovor s umjetnikom kojeg ni bolest (preživio je srčani udar prije dvije godine) nije spriječila da radi i stvara impozantna djela koja ovih dana nastaju u njegovoj majstorskoj radionici.

Gospodine Topić, najprije da vas priupitam za zdravlje.

- Sad je dobro. U godinama sam kad se trebam paziti. Već dvije godine ne pijem, ne pušim i čuvam se gripe jer ona može biti kobna za moje zdravlje. Mogu više slikati jer se osjećam zdravim, a u zdravu tijelu je i zdrav duh. To je općepoznato.

Koliko radite dnevno?

- Minimalno pet sati. Prije sam radio po deset dnevno, ali mislim da je sve više od pet sati maltretiranje čovjeka jer ne može imati toliku koncentraciju. Pet sati je normala.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije