"pričaj mi priču"

Najbolja je priča Ane Grizelj

25.04.2018.
u 12:41

Pučkoškolci koji imaju dara za pisanje natjecali su se u pisanju kratkih priča koje je pregledalo i ocijenilo tročlano stručno povjerenstvo u sastavu profesorice Ive Bilić i profesora Željka Prskala te Mirka Tomića. Nakon provedenog natječaja, povjerenstvo je odabralo osam najboljih priča koje su njihovi autori pročitali, a potom su proglašeni najbolji. Ana Grizelj, učenica 9.a razreda OŠ Marka Marulića, pobjednica je ovogodišnje priredbe sa svojom pričom “Veličanstveni dolazak proljeća”.

“Ludi profesor”

Drugo mjesto pripalo je Loreni Ivanković, učenici 6.c OŠ Ivane Brlić Mažuranić, za priču “Ludi profesor”, a treće Gabrijeli Kežić, učenici 8.a OŠ Ivane Brlić Mažuranić, koja je napisala priču “Sestra je poklon srcu, prijatelj duši i zlatna nit u značenju života”. Pobjednica Ana Grizelj za nagradu je dobila tablet, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu u Knjižnici za ovu godinu, a vrijedne nagrade dobile su i učenice koje su osvojile drugo i treće mjesto.

Hercegovački krajolik

- Za priču me je inspirirao hercegovački krajolik u proljeće. Nadala sam se i priželjkivala nagradu, ali nisam bila sigurna da ću je dobiti.

Sve priče su bile dobre i puno mi znači to što je baš moja nagrađena. Počela sam pisati otkako sam krenula u školu i polako se to razvijalo. Volim pisati, dosad sam pisala uglavnom neke sastave i ponekad neku pjesmu te ću nastaviti i dalje s pisanjem - kaže zadovoljno Ana Grizelj.

Među odabranih osam priča bile su i one Antonele Dominike Škrobo, Helene Skoko, Paule Bunoza, Ive Ivanković i Ive Dragićević. Program su svojom glazbom uljepšali i obogatili učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški Matija Šaravanja, učenik 3. razreda, sviranjem na gitari i kvartet flauta - učenice Marija Miškić, Mihaela Grbavac, Katarina Hrstić i Ivana Perić. Ulogu voditeljice uspješno je odigrala Klaudija Gadže, učenica 8.a iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić.•

Ključne riječi

Komentara 1

P1
petrus_1
20:07 11.07.2018.

Molim redakciju da ispita vjerodostojnost novinara Ivana Kaleba. Prema saznanjima brojnih čitatelja piše laži. Hvala!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije