Ljubuški

Ljubuški fotografi na skupnoj izložbi

17.11.2017.
u 10:00

U Knjižnici Ljubuški otvorena je skupna izložba fotografija ljubuških fotografa. Otvaranju je nazočio velik broj posjetitelja i zaljubljenika u fotografiju, koji su s velikim zanimanjem razgledali zanimljive motive, prizore i likove koje su ovjekovječili fotografi iz Ljubuškog. Svoje fotografije i fotografsko umijeće predstavili su fotografi: Đino Spajić, Jozo Boras, Ana Bubalo, Perica Biško, Denis Luburić, Ivan Bebek, Mislav Boras, Marin Jurič, Lidija Akmadža, Patrik Bilić, Antonela Marinović Musa, Irena Čotić, Mirko Rašić, Bruno Majić - mlađi, Sara Primorac, Bruno Majić, Vinko Antić, Matea Mihaljević, Josip Čolak, Marijana Mucić i Marijo Vučić.

Doajen fotografije

Jozo Boras je doajen fotografije u Ljubuškom. Počeo se baviti fotografiranjem 1965. godine kad je imao 15 godina.

- Počeo sam s aparatom “Smena 8”, to je ruski aparat i tada je bio moderan. Kupila mi ga je mama, jednostavno to sam volio i ona mi ga je kupila. Počeo sam raditi s profesorom Perom Delićem, predavao je geografiju u Gimnaziji u Ljubuškom i u školi vodio foto sekciju, a ujedno imao i fotografsku radnju u kući za koju je plaćao paušal. Dolazio sam na sekciju u školu, ali najviše sam kod njega radio. Dosad sam izlagao na pet-šest izložbi - u Ljubuškom, Međugorju, Dubrovniku, Neumu, Mostaru... Imam pozamašnu privatnu arhivu i planiram napraviti svoju izložbu starih crno-bijelih fotografija, od početka sedamdesetih godina pa naovamo - kaže Jozo Boras.

Na ovoj se izložbi predstavio s portretom Vence Vranješa, zanimljivog lika, i ta je fotografija pobrala simpatije i dobila najviše pohvala. Kratki stručni osvrt na izložbeni postav dala je profesorica likovne umjetnosti Marija Dedić i otvorila izložbu.

“Ove fotografije sadrže izrazito dobru kompoziciju, a motivi su različiti tako da imamo portrete, pejzaže, avanturističke fotografije, a isto tako neke fotografije u sebi sadrže dosta tih tradicionalnih elemenata te neke imaju tendenciju da prelaze u impersonalističke forme”, rekla je profesorica Dedić naglasivši kako je ovo bogata izložba koja je na nju ostavila dobar dojam.

Bogata izložba

Otvaranje izložbe popratile su sviranjem na flautama profesorice Ivana Šaravanja i Maja Kožul. Izložba će biti otvorena do 21. studenoga.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije