NEUM

Knjiga pjesama Pere Pavlovića 'Lovor i vrijes' objavljena u Rumunjskoj

05.02.2024.
u 15:27

Dvojezična knjiga neumskog književnika i akademika Pere Pavlovića "Lovor i vrijes" objavljena je u glavnom gradu Rumunjske - Bukureštu, u izdavačkoj kući Pim.

Pjesme je s hrvatskog na španjolski jezik prevela Željka Lovrenčić, potpredsjednica Društva hrvatskih književnika u Zagrebu te dopisna članica Hispanoameričke književne akademije. Sa španjolskog na rumunjski jezik pjesme je prevela poznata književnica Monica Dragomirescu.

Urednik knjige je književnik, izdavač i dizajner Daniel Dragomirescu.

Većina pjesama posvećena je ljekovitom bilju užeg i šireg Pavlovićeva zavičaja, izvornim postupcima za razne ljekovite pripravke od trava, te Hercegovini, kao i pjesme vjerskog te domoljubnog sadržaja.

Pored ljekovitih trava, kadulje, vrijeska, pelina, vidca, smilja, majčine dušice, stolisnika, metvice, susrećemo u pjesnikovoj zemlji otajstva i "nebesko" bilje - gospinu travu, kristov cvijet, kristovu krunu i gospinu suzu.

Likovnu opremu knjige obogaćuje prikaz slike El Greca "Sveta Obitelj" i ukrasni modeli Alfonse Muche.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije