Banja Luka:

Izložba samostalnog umjetnika i znanstvenika iz Novog Travnika Marinka Slipca

23.02.2022.
u 10:44

Izložba samostalnog umjetnika i znanstvenika iz Novog Travnika Marinka Slipca, u organizaciji HKD Napredak podružnica Banja Luka, upriličena je u prostorijama muzeja Republike Srpske u ponedjeljak  21. veljače 2022.

Prije otvorenja izložbe nazočnima se obratila djelatnica muzeja Nataša Nogo i pozdravila sve u ime ove povijesno edukativne institucije, istaknuvši iznimni dobru suradnju muzeja sa Napretkovom banjolučkom podružnicom, pohvalivši vrlo aktivan rad uprave na čelu s predsjednicom Ružicom Grozdić Ševarika, jer  otkad je obnovljena  podružnica u Banjoj Luci unazad tri godine, vidi se značajan doprinos u kulturnom, edukativnom  i društvenom životu grada.

U svom pozdravnom govoru je istakla da je ova izložba samo uvertira u niz manifestacija kojom će banjolučka podružnica dati  svoj doprinos u obilježavanju velikog Napretkovog  jubileja, 120.godina od utemeljenja društva, a koje će trajati tijekom cijele 2022. Godine.  Podsjetila da je HKD Napredak, svojim radom kao društvo i institucija obilježilo ne samo prvu polovicu 20.stoljeća, nego i posljednjih više od 30.godina u životu Hrvata i drugih naroda i građana Bosne i Hercegovine i da na temeljima kulture, znanosti  povezuje narode i države oplemenjujući prostor i ljude s kojima radi. Zahvalila je svima nazočnima na potpori i povjerenju u rad podružnice, osobitu zahvalu je uputila muzeju i generalnom konzulu Republike Hrvatske u Bajoj Luci Zoranu Piličiću.  Zatim je pozvala banjolučkog umjetnika i napretkovca Davora Paponju da proglasi izložbu otvorenom.

Nazočnima se obratio i sam autor izložbe, zahvalivši organizatoru izložbe Napretkovoj  banjolučkoj podružnici, muzeju i sponzorima. Zatim je nazočne pozdravila i predsjednica podružnice Ružica Grozdić Ševarika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije