Legendarni Balašević

"Izbacili su me iz gimnazije, cinkao me vlastiti otac"

Đorđe Balašević
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/9
04.09.2014.
u 15:55

Nije bio “ljubitelj” matematike, fizike i kemije, ali mu je zato pisanje “išlo od ruke”. Predavanje je završio poukom: “Nađite svoj put i pratite intuiciju”.

Scenu je zamijenio katedrom osječkog Poljoprivrednog fakulteta, a umjesto izrecitiranih balada studentima je ispričao kako je “prvi puta pao u školi”.

Zbog neopravdanih sati, legendarnog Đorđa Balaševića, u trećem su razredu izbacili iz gimnazije.

- Cinkao me vlastiti otac, kojega sam poslije toga zvao mužem moje majke - “povjerio” se pred do posljednjeg mjesta ispunjenom fakultetskom predavaonicom, piše Večernji list. Nije bio “ljubitelj” matematike, fizike i kemije, ali mu je zato pisanje “išlo od ruke”.

Srednju školu završio je naknadno, polažući ispite izvanredno, a potom se zaputio na fakultet gdje “nema matematike” i upisao - geografiju.

- Baš nekako prošle godine su me zvali i iz gimnazije kako bi mi uručili priznanje “počasnog maturanta” - nastavio je na sebi svojstven način Đole. Kako bi svi u njegovoj peteročlanoj obitelji “u prosjeku” imali po jedan fakultet, jedna od dvije kćeri, završila ih je čak dva, druga je magistrirala, a najmlađi sin postat će ove godine brucoš.

- To zbog tate - pojasnio je Balašević.

Potpuno ozbiljno poručio je osječkim studentima kako on “baš nije dobar primjer” pa je stoga važno da uče jer će u suprotnom “proći kao on”.

- To je put kojim se ne ide, ali sam imao sreće i naišao na svojega anđela. Moji roditelji nisu tada mogli shvatiti kojim se načinima pokušavam probiti u životu - dodao je on.

 Vrhuncem socijalne karijere smatra susret sa Sadakom Ogata, UN-ovom povjerenicom za izbjeglice koja mu je nakon koncerta za mir u Sarajevu, dodjelila počasnu titulu “ambasadora dobre volje”. Posjetila ga je i u Novom Sadu. Umjesto 15-minutnog susreta, ostala je 2,5 sata.

- Potpuno sam je udavio, otišla je nasmijana. Pričao sam joj o nogometu - rekao je Balašević, javlja Večernjak.

Predavanje je završio poukom: “Nađite svoj put i pratite intuiciju”.

Komentara 1

DO
donatelo
21:01 05.09.2014.

Djole Bosna te je zeljna!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?