Kiseljak

Gradsko kazalište mladih iz Viteza izvedbom predstave “Svastike” oduševilo kiseljačku publiku

03.09.2016.
u 08:00

Gradsko kazalište mladih iz Viteza ovih je dana, na poziv načelnika Mladena Mišurića Ramljaka, ponovno gostovalo u Kiseljaku, ovog puta s predstavom “Svastike”. Još jedna odlična i nagrađivana predstava, hit komedija, oduševila je te do suza nasmijala publiku u Kiseljaku.

Kinodvorana Hrvatskog doma ponovno je bila ispunjena do posljednjeg mjesta jer, nakon “Šmizli”, publika u Kiseljaku očito je znala kako je čeka još jedna kazališna poslastica.

Vraćanje publike kazalištu

Ekipa mladih glumaca iz Viteza, u sastavu Matea Bošnjak, koja se nedavno okitila titulom najbolje glumice na festivalu kazališta u Novom Gradu, potom Petar Pejović, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Ivan Matošević i Paula Radić, interpretirajući tekst predstave čiji je autor Savo Škobić na komičan način predstavila je odnos muškarca i žene, vječitu borbu za dominacijom, kao i odnose unutar obitelji kojoj svakako pripadaju i svastike. Režiju za istoimenu predstavu koja puni dvorane diljem BiH, kao i izvan nje, gdje god GKM iz Viteza gostuje, potpisuje Mirna Matković, dok je izvršni producent Ivan Sajević, ujedno i voditelj GKM Vitez.

Osim odličnih predstava, GKM Vitez pripadaju zasluge i za vraćanje publike kazalištu. A kad su u pitanju “daske koje život znače”, mladi viteški umjetnici spremni su pomoći svakoj sredini koja pokaže zanimanje za pokretanje vlastitog kazališta.

Nagrađivani glumci

Nakon predstave “Svastike” mogućnost suradnje upravo na ovom planu sa zainteresiranima u Kiseljaku najavio je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez. Da ni Kiseljaku ne nedostaje talenata, pokazalo je prošlogodišnje izvođenje mjuzikla “Josip i kričave boje njegovih snova”.

Uz talent i stručnu pomoć sad već afirmiranih i višestruko nagrađivanih glumaca, redatelja i producenata iz Viteza, i Kiseljačanima će sasvim sigurno biti lakše. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?