Otvoreno 13. izdanje NAFF-a

Godine rada i truda rezultirale su da NAFF postane festival svjetskog renomea

02.07.2018.
u 07:45

Na terasi hotela Sunce u Neumu u subotu, 30. lipnja, svečano je otvoren Međunarodni festival animiranoga filma - NAFF 2018.

Tijekom trajanja Festivala u natjecateljskom programu bit će prikazano 56 filmova, a u panorami 17 filmskih ostvarenja.

Na svečanosti otvaranja, kao i dosadašnjih godina, bile su prisutne brojne osobe iz javnog, političkog i kulturnog života. Već treću godinu za redom Ured hrvatskog člana Predsjedništva je visoki pokrovitelj NAFF-a, a Igor Planinić, savjetnik u Uredu, pozdravio je sve prisutne goste i prijatelje Festivala te nije skrivao oduševljenje što se treći put nalazi u Neumu i svjedoči još jednom istinskom prazniku animacije.

Izvršna direktorica Festivala Sanja Rajič Banjac uručila je brojne zahvalnice prijateljima NAFF-a, bez čije potpore, kako je istaknula, održavanje ne bi bilo moguće.

Jedna od zahvalnica otišla je i u ruke predstavnika Misije OESS-a u BiH. Prisutnima se obratio William Ozkaptan, šef Ureda Misije OESS-a u BiH u Mostaru, koji je kazao kako su animirani filmovi dobri jer predstavljaju suradnju koja kroz zajedničke napore stvara film s čijom se univerzalnošću svi mogu povezati.

- Festival animiranoga filma Neum jedan je od događaja gdje umjetnička kreativnost briše granice jer spaja umjetnike iz mnogih zemalja - istaknuo je Reid McDonald, predstavnik Veleposlanstva SAD-a u BiH, te dodao kako je jednako važno da NAFF ima vrlo snažan fokus na obrazovanje mladih budućih animatora.

Godine rada, truda i zalaganja rezultirale su da NAFF postane festival svjetskog renomea. Tijekom 12 godina održavanja iz okvira jednog malog festivala izrastao je u prepoznatljivi brend, kako Neuma tako i cijele regije. S tim se složio i Ivo Čolak, direktor Fondacije za kinematografiju FBiH, koji je naglasio kako ovo nije samo najveći filmski nego i kulturni događaj u regiji.

- Najpriznatiji svjetski autori animacije dali su svoj pečat ovom festivalu, a u sljedećim godinama njegovu kvalitetu će, kao i do sada, potvrditi mladi naraštaji, i to svojim talentom i idejama - kazao je idejni tvorac i umjetnički direktor NAFF-a Jurinko Rajič koji je i otvorio Festival.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?