Sutra predstava „Glasnogovornik“ Mire Gavrana

Glumac Vinko Kraljević ponovno pred svojim Širokobriježanima

21.05.2023.
u 10:22

Vinko Kraljević veseli se nastupu pred svojim Širokobriježanima, posebno pred svojim nekadašnjim školskim kolegama širokobriješke gimnazije

Nakon Dubrovnika i Mostara kazališna predstava „Glasnogovornik“ proslavljenog dramatičara Mire Gavrana stiže i u Široki Brijeg.

U popularnoj predstavi zagrebačkog Teatra Gavran“, u režiji Mladene Gavran, supruzi najizvođenijeg hrvatskog dramskog pisca, u ponedjeljak, s početkom u 20 sati u širokobriješkoj kinodvorani Borak nastupit će zagrebački glumci  Vinko Kraljević i Zoran Pribičević.

Vinko Kraljević veseli se nastupu pred svojim Širokobriježanima, posebno pred svojim nekadašnjim školskim kolegama širokobriješke gimnazije. Svakom glumcu veliki je izazov igrati pred svojom rodbinom, prijateljima, a najviše pred svojim školskim kolegama i kolegicama.

Radnja ove Gavranove drame je aktualna, na zanimljiv način govori o političkoj zbilji. Iskusan politički lisac postaje mentor mladiću koji tek ulazi u svijet politike uvodeći ga u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući vlastita životna načela. Na svršetku ove uzbudljive priče i mladić, koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrit će svoje motive za bavljenje poslom koji je često na zlu glasu. Sukob dvojice različitih karaktera neizbježan je, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata. Dva različita karaktera, dva različita pogleda na svijet sukobljavaju se u ovoj napetoj predstavi. Predstava puna neočekivanih obrata, duboko je uronjena u našu stvarnost.  

Vinko Kraljević rođen je u Širokom Brijegu, diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, najviše je nastupao u zagrebačkoj „Komediji“, a igrao je u više od 30 igranih filmova i oko 40 televizijskih serija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?