Danas svečano otvaranje

Filmom “Žaba” započinje 11. MOFF, ‘Stablo ljubavi’ Vrdoljaku i Lauševiću

16.11.2017.
u 09:00

- Sve je spremno za početak 11. izdanja Mostar Film Festivala. Našoj publici pripremili smo uistinu bogat i raznovrstan program za svačiji ukus i svaki uzrast te nam ostaje samo pozvati sve Mostarke i Mostarce, sve naše drage goste da nam se pridruže od 18. do 22. studenoga da skupa uživamo u ovoj filmskoj svečanosti - poručio je u povodu današnjeg svečanog otvaranja 11. MOFF-a direktor festivala i Udruge “Oktavijan” glumac Slaven Knezović.

Festival u Kosači otvara igrani film “Žaba”, bh. redatelja Elmira Jukića, a do 22. studenoga, ukupno će biti prikazano 40 filmova iz 20 europskih i zemalja regije.

Filmska svečanost

Festival će u četvrtak službeno proglasiti otvorenim predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, pod čijim se pokroviteljstvom manifestacija održava.

Na svečanosti otvaranja bit će uručene nagrade za doprinos filmskoj umjetnosti, a ovogodišnji laureati - dobitnici “Stabla ljubavi” su hrvatski redatelj Antun Vrdoljak i crnogorski glumac Žarko Laušević.

Ovogodišnji MOFF u natjecateljskom programu nudi devet filmova, od kojih će stručni žiri odabrati najbolje protagoniste glavnih i sporednih uloga te nagraditi najboljeg debitanta.

Riječ je o filmovima “Rudar” (Slovenija), “Prokleti pas” (Srbija), “Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato” (Srbija), “Mrtve ribe” (BiH, Hrvatska), “Žaba” (BiH, Makedonija, Srbija, Hrvatska), “Kad dan nije imao ime” (Makedonija, Belgija, Slovenija), “Zbog tebe” (Hrvatska), “Rekvijem za gospođu J” (Srbija, Bugarska, Makedonija, Francuska, Rusija) te film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” (Crna Gora). U okviru MOFF-a održat će se i međunarodni program pod nazivom “Between the Rivers” koji će publici donijeti osam filmskih ostvarenja, a u okviru dokumentarnog programa “DocuSpectre” bit će prikazano šest regionalnih dokumentaraca.

Popratni program

Tu je i studentski program “!Hej studenti studentima”, koji za cilj ima promociju edukacijskog dijela filmske umjetnosti te potporu mladim autorima.

Dječji program donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma “Ričard Roda” i igranog filma “Anka”.

Konferencija “Balkan Cinema Meeting” će se održati u petak, 17. studenoga, u hotelu Mostar. Jedanaesto izdanje MOFF-a svečano će biti zatvoreno dodjelom nagrada za najbolje glumce 22. studenoga u Kosači.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije