Održan okrugli stol povodom 90. rođendana Veselka Koromana

Brkić Vučina: Studenti spoznali neke nove činjenice o književnom djelu Veselka Koromana

08.04.2024.
u 14:06

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je okrugli stol povodom devedesetoga rođendana Veselka Koromana u organizaciji studija Hrvatskoga jezika i književnosti. 

Pročelnica studija Hrvatskoga jezika i književnosti prof. dr. sc. Mirna Brkić Vučina je kazala kako su studenti spoznali neke nove činjenice o književnom djelu Veselka Koromana. „Naš studij godinama obilježava važne datume vezane za hrvatski jezik, književnost u kulturu Hrvata u BiH te na taj način čuvamo identitet Hrvata u BiH. 

Okupljenima se obratio Veselko Koroman, zahvalio se na obilježavanju devedesetoga rođendana te je izrekao i jednu svoju pjesmu. 

U programu su sudjelovali Željko Ivanković, prof. dr. Marina Kljajo-Radić, prof. dr. Antun Lučić, prof. dr. Perina Meić, prof. dr. Miroslav Palameta, prof. dr. Jela Sabljić-Vujica, Ivan Vukoja i Studentski sveučilišni teatar. 

Veselko Koroman, hrvatski književnik, piše refleksivne pjesme, jezgrovita, katkad hermetična izraza, pjesničke proze, književne kritike, eseje, putopise te se bavi istraživanjem hrvatske književne baštine u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?