Odžak

“Kuća nade“ topli je dom za djecu s posebnim potrebama

Odžak
Nada Koturić
19.10.2013.
u 12:13

Primjer kako se organizirati i pomoći osobama s poteškoćama u razvoju

Centar za rehabilitaciju i edukaciju osoba s invaliditetom simboličnog imena “Kuća nade” u Odžaku primjer je kako se na najbolji način organizirati i pomoći osobama s poteškoćama u razvoju.

Topli kutak

Uz brigu i ljubav koju ugrađuju u rad Centra Ivanka Šimić i sestra franjevka Marijina Misionarka Agneschka Hvalinska, angažirane su još dvije profesionalne osobe koje pomažu u realiziranju projekata Centra, kao i četiri stalna volontera. Trenutačno su najviše usmjereni na projekte inkluzivne nastave za 12 djece dobi od dvije do šest godina, te stalnim radionicama za 22 štićenika te ustanove kroz radnoterapijske radionice.

- Život osoba s posebnim potrebama ne razlikuje se od života “zdrave” osobe jer i oni žele stvarati, učiti, voljeti i biti korisni svojoj zajednici, žele i vole bez uvjeta samo im dajmo priliku. Kako bismo im omogućili dolazak u Centar, topli kutak u njemu i bolji i kvalitetniji život, potrebna nam je potpora cijele zajednice. Ona nije do sada izostala jer sredina kakva je Posavina ima široko srce za ovakve osobe, naglašava Ivanka Šimić, predsjednica Udruge i pokretačica cijeloga projekta. Takvim je angažmanom Udruga od trošne daščare preseljena u novosagrađeni Centar , na ponos sredini jer pokazuje na kakav se način treba brinuti o najranjivijoj kategoriji svojih građana, onima kojima treba naša pomoć.

Uče spremanju jela

-Ovih dana naša je “Kuća nade” najmirišljaviji objekt u Odžaku jer u njemu spremaju razna jela naši najmlađi štićenici. Uče kako od plodova zemlje stvoriti razna jela. Želimo se pridružiti velikoj akciji koja se provodi u svim obrazovno-odgojnim ustanovama pod imenom Dani kruha i plodova zemlje, kažu nam u Centru “Kuća nade” u Odžaku. Najavili su kako će ovih dana svoje proizvode izložiti u središtu grada. Izložba će biti prodajnog tipa pa je to ujedno prigoda da građani, kao što su činili i do sada, daju potporu ne samo akciji već i posebnoj djeci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?