zastarjelo oružje

Kuba: Oružje na brodu u Panami je naše, poslali smo ga na popravak!

Oružje u Panami
screenshot/Youtube
17.07.2013.
u 08:56

Ministarstvo vanjskih poslova Kube kazalo je kako je brod prevozio zastarjelo oružje koje potječe iz doba Sovjetskog Saveza te je bilo na putu u Sjevernu Koreju, gdje je planiran popravak te nakon toga povratak na Kubu

Nakon što je u Panami zaustavljen sjevernokorejski brod koji je u kontejnerima sa 10 tona šećera "krio" razne projektile i oružje, a kapetan broda se zatim pokušao ubiti, s Kube stiže potvrda da su pronađena dva protuavionska raketna sustava, devet rastavljenih raketa, dva MiG-a 21 i 15 motora za MiG  njihovi!

Ministarstvo vanjskih poslova Kube kazalo je kako je brod prevozio zastarjelo oružje koje potječe iz doba Sovjetskog Saveza te da je bilo na putu u Sjevernu Koreju, gdje je planiran popravak te nakon toga povratak na Kubu, javlja Guardian.

Oružje se nalazilo ispod tisuće bijelih vreća šećera u teretnom prostoru broda

Brod je 17. travnja isplovio iz luke na dalekom istoku Rusije, a 31. svibnja došao je na pacifičku stranu Panamskog kanala te uredno prošao prema Kubi gdje je utovario oružje.

>>Panamci pronašli neidentificirano oružje na brodu Sjeverne Koreje

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije