Intervju

Kroz naše projekte studenti imaju mogućnost osvojiti nagrade

matković
18.04.2012.
u 10:53

I ove godine Studentski zbor je pripremio bogat i zanimljiv zabavno-sportski program koji će se održavati tri mjeseca

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i ove godine organizira Dane Studentskog zbora. O tome kakav su program priredili, te što očekuju od ove manifestacije, razgovarali smo s predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Željkom Matkovićem

Prije svega možete li se predstaviti našim čitateljima?

Svakako, ja sam Željko Matković, student prve godine diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu, a trenutačno predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Koji su zadaci Studentskog zbora?

Studentski zbor je krovna studentska organizacija, kojoj se studenti mogu obratiti sa svim svojim problemima vezanim za studiranje, studentski standard, studentske projekte i sve

ostale izvannastavne aktivnosti. U Studentskom zboru djelujemo kroz razne odbore, tako imamo, odbor za kulturu, sport, zabavu, humanitarne akcije, itd. gdje studenti imaju prigodu uključiti se u sam rad zbora kroz članstvo u nekom od odbora. Naravno, pored odbora tu su i projekti koje svake godine organiziramo i realiziramo, gdje studenti također imaju prigodu se natjecati i osvojiti vrijedne nagrade. Sasvim sigurno od projekata koje radimo najzvučniji i najveći projekt je “Dani Studentskog zbora“.

Spomenuli ste projekt “Dani Studentskog zbora“, možete li nam nešto više reći o tome?

Kao što sam prethodno rekao, to je naš najveći projekt koji traje dva mjeseca unutar kojeg imamo veliki broj događanja kulturnog, sportskog i obrazovnog sadržaja.

Konkretno ove godine Dani Studentskog zbora počinju 18. travnja i traju do 6. lipnja s tim da ove godine planiramo podići čitavu manifestaciju na višu razinu. Trebali bi biti održani turniri u malom nogometu, košarci 3 na 3, velikom tenisu, stolnom tenisu, zatim natjecanja u tavli, šahu, pikadu. Od zabavih događanja imamo dva koncerta, 25. svibnja bi trebala nastupiti grupa Van Gogh na Kantarevcu, a 6. lipnja za zatvaranje Dana Studentskog zbora planiramo koncert “Idemo do kraja”, koji se održava tradicionalno već četvrtu godinu za redom.

Naravno, nismo zaboravili na obrazovna i kulturna događanja, kao što će biti predstava Ive Krešića “Otirač“ 18. travnja za otvaranje projekta, koja će se održati na Maloj sceni. Također, planiramo predstavu studenata medicine i organiziranje fotografskog natječaja, škole crtanja, tečaj informatike, radionicu kako napisati CV i motivacijsko pismo, te organizirati kviz znanja.

Možete li navesti kompletan program Dana Studentskog zbora?

Dakle, program je sljedeći: 18. 04. – Otvaranje Dana zbora - predstava “Otirač“

19. 04. – Početak škole crtanja i natječaja za fotografiju Dana zbora

23. 04. – 26. 04. – Tečaj informatike (word, excel, power point)

25. 04. – Kviz znanja i Red Bull games

27. 04. – Radionica za CV i motivacijsko pismo

• 04. 05. Izvlačenje žrijeba za malonogometni turnir, izložba slika škole crtanja i fotografija Dana zbora

• 07. 05. – Početak malonogometnog turnira

• 23. 05. – Prezentacije organizacija

• 14. – 18. 05. – Jednodnevni turniri: Stolnoteniski turnir, pikado, tavla, šah

21. 05. – 25. 05. – Teniski turnir , koncert Van Gogh

06. 06. – Zatvaranje Dana zbora: košarkaški turnir, mini igre, finale malonogometnog turnira, ženski malonogometni turnir, breakdance

Kakvom se odazivu studenata nadate?

Budući da se svake godine sve više studenata prijavljuje na natjecanja i na naše projekte, očekujemo veći broj studenata nego prošlih godina, ali ne samo kao natjecatelja nego kao i gledatelja koji će podržati dobru inicijativu, te projekte i događanja koji im se svide. Ovim putem još jednom pozivam sve studente da se odazovu na projekte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?