Novi zakon

Kriza lomi kladionice: Uspostavlja se Uprava za igre na sreću u FBiH

poker
VL FOTO
02.01.2012.
u 12:24

U BiH ima oko pola milijuna ovisnika o igrama na sreću. Četrnaest tvrtki u BiH se bavi klađenjem

Kriza u Bosni i Hercegovini zahvatila je sve pore društva pa i organizatore igara na sreću. Teze da u kriznim vremenima raste broj ovisnika o kocki, ipak u ovom slučaju ne stoji.

Kriza se osjeti

- Nažalost, ne možemo reći kako nismo osjetili krizu jer je ona osjetna u poslovanju, ali trudimo se da to naši zaposlenici, kao i igrači koji koriste usluge naše kladionice, ne osjete - potvrdili su nam u Sportskoj kladionici BET Live, jednoj od vodećih po broju zaposlenih u Bosni i Hercegovini koje, kako navode, najviše smeta činjenica što u Federaciji BiH poduzeća, koja organiziraju igre na sreću, ne izmiruju obveze prema državi po osnovu raznih vrsta javnih prihoda, a čak su se pojavila i poduzeća koja nisu legalna te kao takva remete rad i red u ovoj branši.

Ni u Republici Srpskoj situacija nije bolja. Ekonomska kriza tolika je da se sve manje stanovnika RS-a odlučuje uplatiti loto listić ili tiket u kladionici, navodi Glas Srpske.

Kladioničari u RS-u upozoravaju da su pune sportske kladionice kod nas samo privid pravog stanja, jer su igrači koji su ranije uplaćivali 15 ili 20 maraka, sada spremni po listiću koji popunjavaju najviše uložiti marku ili dvije.

Novi zakoni

- Mnogi stanovnici popunjavaju i nekoliko listića po pola marke, što ranije nije bio slučaj - ističu kladioničari.

Novim Zakonom o igrama na sreću u Federaciji BiH (a uskoro se očekuje i pooštrenje kriterija u Republici Srpskoj) bit će propisan drukčiji način plaćanja fiksnih naknada, ustanovljena obveza uplate mjesečne naknade u iznosu pet posto od ukupnog prometa kazina, kladionica i automat klubova.

To znači da će priređivači biti obvezni u proračun izdvojiti pet posto od svake uplate igrača za sudjelovanje u bilo kojoj od igara na sreću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?