PRIJAVA

Krivotvorili kartice BiH i stranih banaka

Bankomat
Marko Prpić
03.03.2011.
u 09:34

Optuženi su neovlašteno pribavili podatke stranih državljana, sadržanim na 14 bankovnih kartica 11 inozemnih banaka

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Županijskom tužiteljstvu u Zenici izvješće o počinjenim kaznenim djelima protiv 60-godišnjeg E.H., 27-godišnjeg S.H., 43-godišnjeg M.O., 35-godišnjeg M.D. i 29-godišnjeg Z.H. zbog postojanja sumnje da su počinili više kaznenih djela.

Istražitelji Federalne uprave policije su potvrdili osnovu sumnje da je prvoprijavljeni, na zasad neutvrđen način, neovlašteno pribavio podatke stranih državljana, sadržanim na 14 bankovnih kartica 11 inozemnih banaka (Tanzanija, Njemačka, Brazil, SAD, Argentina, Indija, Irska, Velika Britanija, Norveška i Novi Zeland). Te je kartice koristio u vremenu od 12. siječnja do 17. veljače 2011. na crpki u Visokom za kupovinu različite robe. Ukupno je izvršio 45 novčanih transakcija. Drugoprijavljeni je izvršio radnju pomaganja prvoprijavljenom na način da mu je na raspolaganje stavio putničko motorno vozilo, prevozeći ga više puta na području Sarajeva i Zenice kako bi koristili krivotvorene kartice na različitim mjestima.

Trećeprijavljeni, četvrtoprijavljeni i petoprijavljeni su, u svojstvu prodavača na benzinskoj crpki u Visokom, pomagali prvoprijavljenom tako što su mu, bez provođenja posebnosti autorizacije i dodatnih provjera, omogućili upotrebu krivotvorenih kartica na POS terminula, iako su svjedočili da su transakcije po određenim bankovnim karticama više puta odbijane kao neispravne. Kao protuuslugu, od prvoprijavljenog su dobivali pre-paid dopune vrijednosti 50 KM. Napominjemo da je prvoprijavljeni povratnik u izvršenju istog kaznenog djela. Naime, njega su službenici Federalne uprave policije prijavili Županijskom tužiteljstvu Zenica 17. lipnja 2010. nakon čega je za izvršenje ovog kaznenog djela i pravosnažno presuđen, priopćeno je iz FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije