Nogomet

Kriteriji bi morali biti isti za sve, a ne ‘po babi i stričevima’

Nogomet
19.04.2013.
u 09:34

Pojedinci koji traže žestoku kaznu za Miličevića u ranijim sličnim slučajevima bili za “svilene” kazne

Već smo pisali kako su u utorak u prostorijama Nogometnog saveza BiH održani sastanci raznih povjerenstava saveza i da je bilo iznimno burno, napeto i svadljivo, jer je rogove u vreći teško posložiti. Tada je prekinuta i za danas u 14 sati ponovno zakazana stegovnog povjerenstva. Povod su joj bili događaji na utakmici 22. kola Sarajevo – Leotar, kada su sudac susreta Ognjen Valjić i opunomoćenik Mile Mandić dva puta prekidali utakmicu, tražeći da se s tribine skine transparent s natpisom “Armija RBiH”. Drugi prekid susreta bio je dulji od pola sata.

Priopćenja

Nakon utakmice uslijedila su priopćenja iz Fudbalskog kluba Sarajevo te navijačke skupine Horde zla, s različitim tumačenjima je li isticanje transparenta kažnjivo, (a)politično, provocirajuće, uvredljivo... Pa se “iskopao” podatak da je na susretu Slavija – Željezničar (20. kolo) našao transparent s natpisom “Vojska Republike Srpske”, ali da sucu Danijelu Pajiću i ostalim službenim osobama na utakmici transparent nije smetao niti je susret uopće prekidan. Neki su pojavu jednog transparenta branili, isticanje drugog vidjeli provokativnim i kažnjivim! A još kolo ranije (19), zbog transparenta s natpisom “Kosovo je Srbija” koji se nakratko pojavio na tribinama stadiona Police u Trebinju na utakmici Leotar – Rudar, Leotar je kažnjen s 2500 maraka! Bilo je i ranije kazni zbog političkih parola, ali obično su tumačenja što je “političko” različita – ovisno iz kojega nacionalnog tabora dolaze. Pa je Široki Brijeg kažnjen zbog slika generala Ante Gotovine i Mladena Markača u gledalištu uz obrazloženje da se veličaju “ratni zločinci”, mada osuda za spomenutu dvojicu nije bila pravomoćna. Ili, navijači Zrinjskog proljetos su na Grbavici izvjesili zastavu HVO-a pa ih je policija brutalno pretukla, a Zrinjski je kažnjen. Mediji koji su tada osudili isticanje zastave HVO, sada brane isticanje sličnih transparenta na utakmici na Koševu!

Odstupanja od kriterija

- Ne vidim politike kod isticanja zastava HVO, Vojske Republike Srpske i Armije BiH, jer sve tri vojne komponente čine Oružane snage BiH. Kriteriji moraju biti isti za sve, nisam za neke kazne, kaže nam jedan nogometni radnik.

Smeta mu stav pojedinaca iz stegovnog povjerenstva Nogometnog saveza BiH, jer traže pet utakmica kazne za igrača Zrinjskog Hrvoja Miličevića, koji je prilikom jednog starta slomio nogu igraču Željezničara Nerminu Zolotiću:

- Traže pet utakmica kazne za Hrvoja Miličevića. Ti isti tražili su dvije utakmice kazne za kadeta Veleža Harisa Čekru koji je slomio nogu vršnjaku iz Zrinjskog Ivoru Ševi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije