SVEČANOST

Kralj Juan Carlos I. otvorio Španjolski trg u Mostaru

mostar
Zoran Grizelj
29.03.2012.
u 14:05

Juana Carlosa je dočekao predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović

Španjolski kralj Juan Carlos I. stigao je u Mostar gdje je svečano otvoren Španjolski trg na kome se nalazi i spomenik za 21 poginulog španjolskog pripadnika mirovnih snaga UN-a u BiH.

Juana Carlosa je dočekao predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, a s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem otkrio je spomenik poginulim španjolskim vojnicima.

 Prilikom obraćanja na svečanosti izrazio je nadu da će Španjolski trg biti mjesto susreta i povezivanja građana Mostara, nekada u ratu podijeljenoga grada.

 "Izgradnjom Španjolskog trga i obnovom zgrade Gimnazije i nove Gradske vijećnice središte grada dobilo je urban izgled koji će manje podsjećati na tužnu prošlost i biti motiv za izgradnju bolje budućnosti građana Mostara i BiH", rekao je Bešlić.

Španjolski kralj nije davao izjave, a Izetbegović je prenio njegove riječi da je oduševljen dočekom, kao i Mostarom i BiH.

Veliki broj okupljenih građana pljeskom je pozdravio Huana Carlosa I., koji je posjet Mostaru nastavio obilaskom Starog mosta.

Španjolska vlada izdvojila je oko 100.000 maraka za obnovu Španjolskoga trga, čiji naziv predstavlja zahvalnost španjolskim vojnicima koji su poginuli tijekom svoje misije u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?