Vitežani

Kožulj u zadnjim trenucima eurogolom donio bod Vitezu

Vitez
26.08.2013.
u 10:00

Zinjski je u vodstvo doveo Deni Simeunović u 9. minuti. Plemići su cijeli susret bili bolji protivnik i držali su meč pod kontrolom, sve do 90. minute kada je Kožulj zabio za konačnih 1:1

S puno respekta, čak bi rekli sa strahom, Vitežani su ušli u ovu za njih iznimno važnu utakmicu, što je Mostarcima omogućilo dominaciju, dobru i brzu igru za koju, cijelo prvo poluvrijeme, domaća momčad nije nalazila rješenja.

Rano vodstvo Zrinjskog

I slobodno se može reći, „svi putovi“ vodili su k golu Viteza i vratara Živkovića koji, također, u tom dijelu susreta nije iskazivao sigurnost. Brzi i tehnički potkovani gosti svoju nadmoć okrunili su već u 9. min. lijepim golom brzonogog Simeunovića i sve je mirisalo na sigurnu i uvjerljivu pobjedu Zrinjskog. Jer, do tada, a i sve do kraja prvog poluvremena Vitez baš nijednom nije ni ozbiljnije zaprijetio vrataru Dujkoviću. Već od prve minute nastavka susreta strateg domaće momčadi u igru je uveo Dedića i Kožulja koji su u igru unijeli živost, brži protok lopte, a momčad je zaigrala bolje.

Prekrasan gol Kožulja

Vitežani su na terenu uspostavili ravnotežu ali i dalje Zrinjski je bio bolji i opasniji. No, domaća je momčad svoj trud i bolju igru „naplatila“ prekrasnim golom mladog Kožulja u 90. minuti. Jurić je s desne strane izvrsno centrirao, a Kožulj, manirom velikog igrača, s ruba šesnaesterca volejom, neobranjivo pogodio suprotne rašlje nemoćnog Dujkovića. Ne može se zaobići sudac Paradžik koji, istina, odlukama nije konkretno utjecao na konačan ishod susreta, ali je, zahvaljujući svojim odlukama izazivao veliko nezadovoljstvo domaćih navijača. Na kraju je više od tisuću navijača Viteza ispratilo sudca Paradžika s terena koncertom zvižduka. U momčadi Zrinjskog vrlo dobro je igrao Anto Radeljić, koji je u profesionalne vode (Šibenik) krenuo iz NK Viteza. - Prvo poluvrijeme smo dominirali i bili bolji. U drugom poluvremenu igrali smo nešto slabije, opuštenije, no i dalje smo bili bolji, dominantniji. Ali, u nogometu bolji uvijek ne pobjeđuje i ja svom bivšem klubu čestitam na osvojenom bodu i u nastavku prvenstva želim im puno sreće - kazao je Radeljić. Junak susreta bio je mladi Zvonimir Kožulj, dijete Zrinjskog, a pojačanje Viteza iz Širokog Brijega. Igrao je samo drugo poluvrijeme i zaslužio epitet igrača utakmice. Pokazao je raskoš svog talenta, dao eurogol, a za igru i taj gol pohvalio ga je i korektni trener Zrinjskog, Branko Karačić.

- Bio sam ozlijeđen, u Bijeljini mi je šef „dao“ 15 minuta, sada cijelo poluvrijeme, trudio sam se i zalaganjem nastojao opravdati ukazano mi povjerenje i eto, uspio sam. Sada sam potpuno zdrav pa se nadam da će ubuduće biti i dobrih igara - kazao je Kožulj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije