Dodik uručio orden

Koštunica orden posvetio ''Srbima'' koji stradaju na Kosovu

'Banjaluka 04.05.2007 Milorad Dodik premijer RS  Snimio: Dejan Moconja'
Dejan Moconja/VLM
28.06.2012.
u 13:54

Za mene je izvjesno da je ovaj orden kruna svega što sam radio, naveo je Koštunica.

Bivši predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica danas je Orden Republike Srpske (RS) na lenti, koji mu je uručio entitetski predsjednik Milorad Dodik, posvetio srpskom narodu koji, kako je rekao, danas "mučenički strada" na Kosovu i Metohiji te srpskom narodu u RS-u i Srbiji. Sudbina i napredak RS-a mu je, tvrdi, bila "jedna od najvećih briga" i dok je bio predsjednik SR Jugoslavije i premijer Srbije, te kao predsjedniku Demokratske stranke Srbije.

- Jer, napredak Srbije i napredak RS-a predstavljaju naš najveći nacionalni interes, interes srpskog naroda, kazao je on i izrazio nadu da je dao svoj doprinos da RS bude "ono što je danas, što može da bude i što će biti sutra". Koštunica se u obraćanju nakon što mu je Dodik uručio orden osvrnuo i da je praznik Vidovdan, na koji je dobio ovo priznanje, ističući da on simbolizira "sve važno što se dogodilo srpskom narodu i srpskim državama". On je, između ostalog, rekao da će, kao i do sada  sve svoje snage usmjeriti na razvoj i unapređene srpskog naroda s obje strane Drine.

- Za mene je izvjesno da je ovaj orden kruna svega što što sam radio, naveo je Koštunica. Milorad Dodik je Koštunici zahvalio za sve "što ste učinili za RS, njen razvoj, kao i saradnju sa Srbijom". On je kazao da ova priznanja danas uručuje na 20 godina postojanja RS-a te da je ona danas "stabilna, trajna i bez opasnosti za njenu egistenciju i budućnost". Potrebno je, kazao je, da se još radi na njenoj ekonomskoj stabilnosti. Entitetski predsjednik je Ordenom RS-a odlikovao i Arie Livnea, šefa Predstavništva RS-a u Izraelu i člana Senata RS-a Ordenom Njegoša I reda odlikovao je i Gradski tamburaški orkestar iz Banje Luke, Ordenom Njegoša II reda Dragomira Batara, boksera i sportskog radnika. Ordenom Krsta milosrđa odlikovao je i Ljiljanu Rikić, humanisticu i predsjednicu humanitarne organizacije Udruženje paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih  osoba s invaliditetom iz Bijeljine. Dodjela odlikovanja obavljena je danas u Palati RS-a u Banjoj Luci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?