SP u Garmisch Partenkirchenu

Kostelić uzeo broncu u superveleslalomu

kostelic (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/6
09.02.2011.
u 10:25

Ivica se na vrlo zahtjevnoj, zaleđenoj stazi, sjajno snašao i već u prvoj svojoj utrci stigao do medalje. Utrka je još u tijeku.

{fw3k_gallery}

Ivica Kostelić već u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Garmisch Partenkirchenu osvojio je medalju! Pripada mu bronca za superveleslalomsku utrku.

- Bilo je jako teško, grbavo, i velika promjena svjetla. Sada ću sigurno propustiti spust, a za ostale ću discipline još razmisliti - naglasio je Kostelić čekajući dodjelu medalja.

Utrku je otvorio Slovenac Aleš Gorza, a onda su krenuli problemi. Tvrda i grbava staza, na kojoj je skijalo građanstvo prije otvorenja SP-a, a u međuvremenu i pala kiša, nije idealno pripremljena.

Izletavali su redom Viletta, Križaj, Ligety, Gruenenfelder... Na jednim vratima Bode Miller je čak ostao i bez štapa, ali bez obzira na rekreacijsku vožnju do cilja, s 11 startnim brojem ušao je kao treći!

Sjajnu putanju, koja nije pratila unaprijed zadana plave graničnike na stazi, izabrao je Christof Innerhofer i preuzeo vodstvo.

Griješili su svi, važno je bilo doskijati preko silnih hupsera do cilja. Kiksao je i Janka.

Didier Cuche, kojeg je Ivica istaknuo kao najvećeg favorita i s kojim zajedno dijeli drugo mjesto u poretku superveleslalomaša, također nije pokazao mnogo.

Ivica Kostelić je na prvom prolazu imao minimalni zaostatak, od desetinke, zatim ga povećao na tri desetinke. Na "filteru" je izabrao dobru putanju, imao 43 stotinke za Innerhofferom prije ulaska u cilj i ušao kao treći, ispred Cuchea s podignutim rukama. Zaostatak je bio 72 stotinke.

Čvrsto je podignuo šaku, glavno da se na tako teškoj stazi nije ozlijedio.

Neslužbeni poredak:

1. Christof Innerhoffer 1:38.31
2. Hannes Reichelt +0.60
3. Ivica Kostelić +0.72
4. Didier Cuche +1.03
5. Beni Raich +1.34

...

Odustali:
Aksel Lund Svindal
Ted Ligety
Tobias Gruenenfelder
...

Zlatna medalja na SP-u vrijedi 42.000 dolara, srebrna 26.000, a brončana 15.700 dolara.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije