SP u Garmisch-Partenkirchenu

Kostelić tek 13. u veleslalomu, Ligety osvojio zlato

kostelic (1)
Foto: AFP
1/5
18.02.2011.
u 09:56

Ivica Kostelić je nakon odlične prve vožnje koju je završio kao treći, podbacio u drugoj te je na kraju osvojio 13. mjesto u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu. Zlatnu medalju osvojio je Amerikanac Ted Ligety

{fw3k_gallery}

Kostelić, vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, slabo je odvozio te je imao tek 28 vrijeme druge vožnje. Do prvog mjesta uspio se probiti Amerikanac Ted Ligety, drugi je bio Francuz Cyprien Richard, a treći Austrijanac Philipp Schoerghofer. Norvežanin Aksel Lund Svindal koji je bio najbrži nakon prve vožnje završio je na četvrtom mjestu.

Tijekom prve vožnje Ivica je napravio dvije manje pogreške u prvom dijelu staze, no kasnije je uspio djelomično nadoknaditi zaostatak. Bio je treći iza Norvežanina Svindala i Austrijanca Schoerghofera.

- Ni sam ne vjerujem da sam tako dobro prošao, činilo mi se da kasnim, a ispalo je da sam pogodio pravu putanju - kazao je Ivica Kostelić, koji je nakon prve vožnje zaostajao za Norvežaninom 23 stotinke.

Zbog guste magle organizatori su uoči prve vožnje odlučili spustiti startnu kućicu. Zadnjeg dana prvenstva, u nedjelju, na rasporedu je slalom, a naš je Ivica među favoritima za najsjajnije odličje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?