Sljedeće nedjelje kraj sezone

Kostelić: Pobjednik se ne postaje baš slučajno

'05.03.2011., Kranjska Gora - Natjecanje svjetskog skijaskog kupa 50. pokal Vitranc. Ivica Kostelic nakon prve voznje veleslaloma. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
14.03.2011.
u 11:12

Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na uspjeh, puno je utrka, a na kraju se samo jedan popne na vrh, ponosan je na svoj uspjeh dečko iz Gračana

Sezonu iz snova zaključit će ovaj tjedan Ivica na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu, na Kostelićima "ukletom" mjestu u kojem je Anja Paerson pred nosom Janici pokupila za svega tri boda veliki Kristalni globus.

Ivica ondje stiže opušten, straha više nema, svoje je obavio.

– Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na uspjeh, puno je utrka, a na kraju se samo jedan popne na vrh. Pobjednik ne možeš postati slučajno, to zahtijeva poštovanje. Kao i onima koji su u prvih pet ili deset – izjavio je Ivica pred kamerama HRT-a u Kvitfjellu.

No, što je presudilo, gdje se prelomilo?

– Mislim da je presudna utrka bila ona na početku godine u Münchenu, nakon toga mi je krenulo. Da ću postati neuhvatljiv, shvatio sam u Kitzbühelu, konkurencija me više nije mogla pratiti.

Osmo mjesto u superveleslalomu, u kojem je pobijedio Didier Cuche, smanjuje šanse za osvajanje Globusa u toj disciplini.

– Glupa pogreška stajala me postolja. No, i tim rezultatom sam zadovoljan, jer sam do sada u Kvitfjellu bio tek 29. Vjerujem da ću, bez obzira na razliku, imati šansu osvojiti Globus u superveleslalomu, ostala je još ta jedna utrka u Lenzerheideu. Trebam se koncentrirati i na veleslalom, da ostanem prvi u skupini, a poslije toga ostaje borba za mali slalomski Globus.

Zdravlje ga i dalje služi, koljeno koje se "javilo" u Banskom, sada nije problem.

– Osjećam se dobro, a bio sam i ohrabren vožnjom u spustu – dodao je Ivica.

Natko Zrnčić Dim utrku je završio na 33. mjestu:

– Uvijek me stotinke dijele do bodova, šteta!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije