ostavke u hdz-u

Kosor opet zaplakala: Neću sama podnijeti ostavku

'19.05.2012., Zagreb - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor dosla je u stranku nesto poslije 10 sati. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midžor/Pixsell
13.06.2012.
u 12:55

Na mjesto potpredsjednice Sabora ostavku neću podnijeti jer, uz ostalo, želim sudjelovati u raspravi, kaže Kosor.

Razočarana Jadranka Kosor i dalje ne želi sama podnijeti ostvaku, a razgovarajući s novinarima se rasplakala. Podsjetila je da je sama podijela ostavku na mjesto predsjednice Kluba zastupnika jer je smatrala da je to politička funkcija.

- Na mjesto potpredsjednice Sabora ostavku neću podnijeti jer, uz ostalo, želim sudjelovati u raspravi. To će biti prilika da nešto kažem. Prije svega, kao nekakav moj savjet mladim političarima koji imaju prostora u Saboru, koji su mladi, novi u politici. Ja imam dosta utakmica u nogama, i mislim da moje iskustvo može poslužiti nekome, ne nužno iz naše stranke – tvrdi Kosor te podsjeća kako se druge stranke nisu tako lako odrekli svojih ljudi, pa je dala primjere Željke Antunović ili Josipa Leke iz SDP-a.

- Potpredsjednici Sabora su doajeni, to sam više puta rekla, i mislim da spadam u doajene, bila sam predsjednica stranke i Vlade, mislim da sam pošteno i časno radila svoj posao u najtežem vremenu za HDZ, nosila teret kad su stizale optužnice, kad smo bili u izuzetno teškoj situaciji, u vrijeme Facebook prosvjeda, presuda generalima u Haagu, arbitražnog sporazuma, sve sam nosila na svojim leđama. Pa i mediji su često odluke Vlade poistovjećivali kroz moje ime i prezime. Mislim da sam imala rezultata i mislim da je ovo igra sudbine, da šest mjeseci nakon što sam potpisala Pristupni ugovor. A u to sam uložila puno truda i hrabrosti, mislim da je trebalo puno hrabrosti za sastavljanje Arbitražnog sporazuma, dakle šest mjeseci nakon potpisa moja stranka mi šalje poruku da više nisam potreba, ni ja ni moje iskustvo – objašnjava Kosor svoje zasluge. To ju je sve, tvrdi, osobno pogodilo jer i ona je "samo žena.

- Mislim da imam pravo, bez obzira što sam tako dugo u politici, što sam trpila mnogo uvreda, sjetite se Suzane i predsjedničkih izbora. Ja sam tada, naravno znala da nemam šanse pobjediti, svi su bili uz Stjepana Mesića, a ja sam pristala na neki način biti žrtveni jarac uime HDZ-a i ostvarila 35 posto. To je bio respektabilini rezultat, tada sam rekla da nisam osramotila stranku, iako mi stranka nije pružala potporu – nastavlja Kosor te dodaje da se ne osjeća naivno, nego joj se čini da je malo premalo kalkulirala u svom političkim radu.

Prisjetila se kako je svih pet kandidata na unutarstranačkim izborima u početku "deralo po njoj i to bez milosti".

- Od toga da su mi spočitavali moje bračno stanje, bez sustezanja su govorili da samohrana majka ne može dobro odgojiti svoje dijete, a ja, ako sam na nešto ponosna, onda je to kako sam odgojila svoga sina, do onih ružnih poruka u WC-u u Lisinskom koje su bile upućene meni, ali pustimo sada to, ja ću iz ove pozicije obične saborske zastupnice HDZ-a raditi svoj posao kao i do sada, ali sada, naravno, bez infrastrukture – rasplakala se Kosor dodavši kako će joj sada ured biti saborski kafić.

Nikako ne razmišlja o odlasku iz stranke jer ipak je ona bila predsjednica HDZ-a. Ne vjeruje ni u priče predsjednika stranke da će dobiti mjesto predsjednice nekog odbora, jer bi, tvrdi, klub već danas o tome odlučivao.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 2

TT
tTony
16:30 13.06.2012.

draga kosorice dabili ste placeno za sta ste radili politika nije profesija to je bilo samo u jugi sad bi tribala bit demokracija???????

KR
krtica
18:59 13.06.2012.

Ne trebas plakati i roniti krokodilske suze. Imala si nebrojeno prilika koje nisi uopce znala iskoristiti, a sada se guras u iste fotelje i polozaje. Imala si priliku reci i pomoci mladim politicarima, ali nisi imala niti znala sta. Za dobrobit stranke i hrvatskog naroda opcenito ne guraj se tamo gdje ne pripadas. Nije li vrijeme da mladji i sposobni narastaj preuzme vlast u ruke i prekinu s bojama propalog jednoumlja!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?