ostaje u politici

Kosor izbačena iz HDZ-a: Nije mi lako, ali opraštam svima!

jadranka kosor (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
18.04.2013.
u 16:58

Svima opraštam, i Davorinu Mlakaru, i Josipu Boriću, i Sunčani Glavak i Anti Kulušiću, rekla je Jadranka Kosor

Ostajem u politici svjesna da ovo nije kraj, bit će još podmetanja i različitih insinuacija, poručila je Jadranka Kosor na odluku Predsjedništva HDZ-a da je konačno izbaci iz stranke, te dodala kako i dalje vjeruje da je cijeli postupak njezinog izbacivanja napravljen u suprotnosti sa Statutom stranke.

- Konačna odluka predsjedništva HDZ-a o izbacivanju iz stranke, na žalost zbog okolnosti i argumenata i neargumenata, i metoda kojima je taj posao obavljen je svojevrsni presedan, na žalost to je praksa koja ima duboke korijene u HDZ-u, to svakako nije stranka u ovom trenutku. Nije mi jednostavno i nije mi lako, mada sam to očekivala, jer je predsjedništvo HDZ-a odobrilo da moj tužitelj bude GO HDZ-a. To je u suprotnosti sa Statutom, glavnim zakonom HDZ-a, jer ne dopušta da gradski odbor može podići optužnicu protiv mene, sudili su mi suci koji to nisu mogli, zabranjeno je da članovi suda budu članovi središnjih tijela stranke – rekla je Kosor, te dodala kako joj Josip Borić i Davorin Mlakar nisu mogli suditi u tom postupku, jer im to izrijekom zabranjuje status.

Ponovila je kako i dalje smatra da nije ništa zgriješila protiv stranke jer nikada nije govorila ništa protiv HDZ-a, kao ni protiv politike predsjednika Tomislava Karamarka, za koju, ustvrdila je, misli da je loša.

- Nisam ogorčena, mislila sam da ću biti, ali nisam, svima opraštam, i Davorinu Mlakaru, i Josipu Boriću, i Sunčani Glavak i Anti Kulušiću, ja ih i dalje mogu pogledati u oči u svakom trenutku, jer vjerujem da sam radila samo dobro za njih i stavila ih na liste na izborima – dodala je Kosor zaključivši kako im je vjerovala u prošlosti, a neke je i voljela.

- Kada pogledam, u ljudskom smislu gdje sam bila – nigdje, što sam radila – ništa, ali u političkom smislu vjerujem da sam napravila puno. Sutra je novi dan, o svojim planovima za neku političku budućnost govorit ću idućih dana, u neku drugu stranku neću sigurno ulaziti, a o Klubu u Saboru ću još vidjeti. Otvaram novu knjigu – kazala je Kosor te dodala kako se mnogi HDZ-ovci misle kako odluka o njenom izbacivanju nije dobra, ali o tome šute, jer se vjerojatno boje to javno reći. Tako, dodala je, i Vladimir Šeks, koji je njoj rekao da je procedura njenog izbacivanja provedena protustatutarno, također šuti, ali je jedan od rijetkih koji će još popiti kavu s njome.

>> J. Kosor: Moje izbacivanje poruka je svim članovima HDZ-a

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?