OSTAJE U SLOVAČKOJ

Kordić odbio ponudu iz Rusije, želi igrati Europsku ligu

kordic
VL FOTO
31.08.2011.
u 10:15

Kordićev Slovan napravio je jedno od najvećih iznenađenja u Europskoj ligi iz koje su prošloga tjedna izbacili talijansku Romu

Krešimir Kordić, bivši napadač Zrinjskog, ovih dana proživljava najblistavije trenutke karijere u Slovanu iz Bratislave. Izbacivanje talijanske Rome iz Europske lige jedan je od najvećih uspjeha ovoga kluba, ali jedno od najvećih iznenađenja u europskim natjecanjima ove sezone. Pred Kordićem su sada utakmice protiv PSG-a, Atletic Bilbaa i Salzburga, a naravno, njegova momčad želi novi naslov prvaka Slovačke. Ovog Mostarca ugovor će još godinu dana ostaviti u Slovačkoj, a onda su sve opcije otvorene.

Ponuda iz Rusije

- Ne znam je li na moj status u zadnje vrijeme utjecala i ponuda iz Rusije koju sam dobio, klubovi su se dogovorili, a ja nisam htio ići zbog europskih utakmica. Danas se u nogometu sve gleda kroz zaradu, a klub je vjerojatno računao na to s obzirom na činjenicu da mi istječe ugovor na ljeto, pa su me željeli prodati. To ne znači da na ljeto kad budem slobodan neću odabrati ono što je najbolje za mene, pa možda i promijeniti sredinu, iako sam sretan tu gdje sam sada - rekao nam je Kordić. Uz sva događanja u Slovanu, naš sugovornik pronađe vremena da provjeri što se događa u Bosni i Hercegovini i u domaćem nogometu. Kaže kako je vidljivo da se situaciju poboljšava, ali je samo pitanje je li napredak trenutan ili je ipak samo privremenog karaktera. - Moje mišljenje je da će kvaliteta najviše doći do izražaja kad se smanji liga na 10 ili najviše 12 klubova. I navijačima treba ponuditi nešto novo jer su se zasitili predvidljivih situacija, a mislim da nemamo ni uvjeta za toliko klubova. Najviše treba raditi da se zadovolje interesi navijača, a ne pojedinaca kako je dosad bilo - poručuje Kordić. Vjerojatno bi se mnogi i složili s njegovim mišljenjem. Na pitanje razmišlja li o povratku u Zrinjski, Kordić nam je rekao kako je o tome još rano govoriti.

Cilj ostati u Europi

- Što se tiče povratka u Zrinjski, iskreno zasad mi je želja da ostanem u Europi što je duže moguće, a kad bi tako i bilo ne znam bi li imalo smisla vraćati se i uzimati mjesto nekome od mladih igrača, pogotovo ako su domaći. Ako bi i došlo do povratka, to bi bilo zbog navijača, koji iz utakmice u utakmicu pokazuju svoju privrženost i ovim putem ih pozdravljam - ističe naš sugovornik. Zbog odlaska u Slovan, Kordić je zamrznuo svoj status na fakultetu. Budućnost svoju svakako planira uz šport i nogomet. Poslije karijere bih volio ostati u nogometu sto je i razumljivo. Zato sam i upisao trenersku školu na FPMOZ-u i položio pola ispita dok nije došlo vrijeme da odem u Slovan i zamrznem to. No danas se sa sigurnošću ništa ne može reci niti planirati puno unaprijed, tako da stvarno ne znam hoće li tako biti - zaključio je Kordić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije