Max! je to najavio

Konačan slom: Rukometni div Atletico Madrid se ugasio!

Ivano Balić
09.07.2013.
u 12:20

„Zbog poteškoća s kojima se suočava naše gospodarstvo, i koje se odražavaju na sport, odlučili smo zatvoriti klub"

Kao što je sportski tjednik Max! i najavio, rukometni klub Atlético Madrid, trostruki prvak Europe za kojeg su donedavno igrali Ivano Balić i Jakov Gojun, od danas više ne postoji. Klub se ugasio zbog duga od 1 milijun eura prema ministarstvu financija i igračima.

Španjolski rukometni savez već je kontaktirao nekoliko klubova iz druge lige koji bi trebali popuniti mjesto u prvoj. Igračima Atlética, uključujući Jakova Gojuna (27) koji je imao ugovor na još dvije godine, poručeno da potraže novi klub. Ivanu Baliću ugovor je istekao 1.srpnja.

„Zbog poteškoća s kojima se suočava naše gospodarstvo, i koje se odražavaju na sport, odlučili smo zatvoriti klub. Uz nedostatak sponzora i logistike, moralna podrška grada nije bila dovoljna da opstanemo“, istaknuo je predsjednik Atlética, Domingo Díaz Mera (58).

Vijest je iznenadila mnoge uključujući i trenera Talanta Dušebajeva (45).

„Jako sam zabrinut kao i svi ostali. Odluka me iznenadila”, rekao je Večernjem listu . On je nedavno produžio ugovor s Atléticom premda je imao nekoliko ponuda iz Njemačke, a uz to je u klub doveo i svog sina.

Atlético osnovan 1950. zbog duga se bio ugasio prije 21 godinu, a oživljen je ponovno 2011. Sada je ponovno otišao u povijest, ovaj put možda zauvijek.

>>Šepkin za Max! Čuvam Ćavarove kasete, a želim upoznati Balića

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?