TURNIR

Kompletna momčad Batina stara oko 600 godina

turnir
VL FOTO
07.07.2010.
u 08:44

Dojam je ostavila momčad Batina koja u svojim redovima ima mnogo veterana

U Posušju je na Turniru mjesnih zajednica, sela, zaselaka, ulica i gradskih četvrti bilo uistinu uzbudljivo i sadržajno.

Kiša golova

Igrao se vrlo dobar mali nogomet s obiljem pogodaka i atraktivnih poteza. Navijači i gledatelji uživali su u vrlo borbenoj i korektnoj igri, obilju pogodaka, ali i dosjetkama raspoloženih Posušana. U prvom susretu sastali su se Kovači i Batin. Bilo je mnoštvo dobrih poteza, ali su stariji i ozbiljniji Batinjani bili iskusniji i zasluženo pobijedili 3:0. No, susjedi su za novinare iznijeli jednu rijetku zanimljivost o momčadima na ovakvim i sličnim turnirima. Naime, momčad Batina, u kojoj je igrao i poznati vratar Tomo Bašić (nekada član Širokog Brijega i Posušja, sada nastupa u inozemstvu). Vinko, Miro i Žeka imaju po 40 godina. Najmlađi je u momčadi upravo popularni Bašo, koji na turniru igra u ulozi vratara - igrača. Cijela momčad s trenerom i vođaom momčadi, a njih je ukupno 15, nakupili je oko 600 godina. Za njih se priprema posebna nagrada. U drugom susretu Grad je nadigrao Grad II. Pogoci su padali u prosjeku svako 4 minute, a završilo je 10:1.

Tijesne pobjede

Tijesno je bilo u samoj završnici večeri. Čitluk je protiv Durmišuše vodio s 4:1, ali njihovo se vodstvo skoro istopilo, a susret je ipak završen pobjedom od 4:3.

Prvi krug natjecanja završava u četvrtak, a već idućeg tjedna bit će vruće na igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju. Gledatelja je sve više a poslije susreta nastaje pravo ljetno veselje. Domaćini s Tonoćom Jukićem pripremaju za sve sudionike i gledatelje sve najbolje za puni užitak. Osim nogometa potrebno je gledateljima prirediti potpuni ugođaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?