DOGOVORENO

Koalicija HDZ 1990. - HSP BiH nastavlja s normalnim radom

ljubić
VL FOTO
05.12.2010.
u 11:08

Predsjednik HSP-a tijekom sastanka je kazao kako ne isključuje mogućnost sudjelovanja u nekoj od vlada u kojoj će biti i HDZ BiH, ali ne kao partneri

Unatoč raznim izjavama o tome da je koalicija između HDZ-a 1990. i HSP-a pukla, predsjednici dviju stranaka Božo Ljubić i Zvonko Jurišić su to jučer demantirali.

Višesatni sastanak

Kao što je to bilo i najavljeno, održana je sjednica koalicijskog vijeća, odnosno predsjednici navedenih stranaka jučer su održali višesatni sastanak na kojem su razgovarali o daljnjoj budućnosti koalicije HDZ 1990. - HSP BiH. Zaključili su kako koalicija nastavlja s radom. Dogovoreno je kako će zajedno nastupiti oko formiranja parlamentarnih većina na državnoj i federalnoj razini. Također će kroz sljedećih nekoliko dana napraviti izbor zajedničkih izaslanika koji će predstavljati koaliciju na raznim razinama vlasti. Istaknuli su kako je kroz proteklih mjesec dana došlo do nesporazuma između dvije stranke , ali da se ne radi o problemima koji se ne mogu riješiti. Valja spomenuti kako nije isključeno da bi se u vrlo skoroj budućnosti mogao dogoditi sastanak predsjednika dvaju HDZ-ova i predsjednika HSP-a BiH, također oko dogovora o sudjelovanju u vlasti. Osim ovog, nije isključen ni sastanak između predsjednika HDZ-a BiH i HSP-a BiH.

Slijede sastanci


Na koalicijskom vijeću je također dogovoreno da se oko sudjelovanja u izvršnoj vlasti, osim sastanaka s HDZ-om BiH, održavaju i sastanci s ostalim parlamentarnim strankama u BiH. Inače, koaliciju koja je nastala prije prošlih općih izbora u BiH posljednjih dana uzdrmali su pregovori o sudjelovanju u izvršnoj vlasti, odnosno potpisivanje sporazuma između dva HDZ-a. Naime, HSP BiH je HDZ-u 1990. spočitavao da ih nisu dovoljno upoznali s potpisivanjem spomenutog sporazuma. Sastanku predsjednika HDZ-a 1990. i HSP-a BiH prethodio je sastanak proširenog predsjedništva HSP-a BiH. Na ovom sastanku sudjelovalo je četrdesetero članova ove stranke te su jednoglasno dali potporu predsjedniku stranke Zvonki Jurišiću u daljnjim pregovorima o eventualnom sudjelovanju u izvršnoj vlasti. Važno je napomenuti kako jučer Jurišić nije isključio mogućnost sudjelovanja u nekoj od vlada u kojoj je i HDZ BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?