Čitluk

Knjige vrijedne pozornosti

Knjige
16.09.2012.
u 11:49

Predstavljanje dviju knjiga održano je u hotelu Brotnjo, čime je započela trodnevna manifestacija

Predstavljanjem dviju vrlo vrijednih knjiga u hotelu Brotnjo, u Čitluku je počela trodnevna turističko-kulturna i gospodarstvena manifestacija “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2012.“ koja se održava već 57 godina. Prva je knjiga priča i pjesama za djecu “Snaga ljubavi“ autora prof. Emila Easpudića koja je tiskana u zajedničkoj nakladi MH Čitluk i MH Vrgorac, a druga “Komunikacije u Brotnju“ autora “ dr. sc. Jure Belje, koja je zapravo prva knjiga iz edicije “Tragovi“, koju je pokrenuo Ogranak MH Čitluk. O Raspudićevoj knjizi su govorili recenzenti fra Ante Marić i prof. Pero Petrušić te sam autor. - Knjiga ima divan naslov “Snaga ljubavi“. I kaže da tu snagu ništa ne može pobijediti. Ni snjegovi, ni nedaće, ni ratovi, ni gladi, ni režimi… Ove kratke priče pune su života. Prepune su onoga što je iznio život na ovom kršu, rekao je fra Ante Marića. - Raspudićeva knjiga vrijedan je doprinos proučavanju jednog dijela tradicionalne kulture u BiH. Kroz likove u knjizi možemo upoznati ne tako davno vrijeme u Hercegovini, koja se borila između gladi i opstanka, ali istodobno možemo vidjeti i snagu tog naroda čuvajući svoju stoljetnu tradiciju, iskazujući veliku snagu i žilavost opstajući na ovom tlu i u najtežim životnim uvjetima, rekao je Petrušić. Prof. Ivan Sivrić i dipl. inž. Stjepan Krasić predstavili su knjigu „Komunikacije u Brotnju“ autora dr. sc. Jure Belje, u kojoj je autor kronološki opisao nastanak cestovnog, željezničkog i poštanskog prometa u Brotnju.

Sivirić je kazao kako je autor prepoznao značaj teme, te je pomno istražio te ponudio vrijedne rezultate svojih istraživanja. - Time je uputio svima koji imaju neku kompetenciju da ne prepuste zaboravu i nestanku bogatstvo neistražene materijalne kulturne baštine kojom Brotnjo obiluje – rekao je Sivrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?