građevinski trijumf

Kinezi su zgradu koja se gradi 12 mjeseci sagradili za 9 dana!

kina, zgrada
Reuters/PIXSELL
18.05.2012.
u 08:50

Ako se kineski građevinari revolucionari pojave i u Europi, očekuje nas golemi pad cijena gradnje i nekretnina

Prava građevinska revolucija događa se u najnapučenijoj zemlji svijeta. Kinezi su, naime, u samo devet dana uspjeli sagraditi veliku trokatnicu, za koju prosječnoj građevinskoj tvrtki treba gotovo 12 mjeseci!

Kao lego-kockice

O pravom trijumfu kineske građevinske operative u gradu Yueyang izvijestila je Broad Sustainable Building Group.

– Način na koji mi gradimo mnogo je jeftiniji i brži od uobičajenog. Koristimo konvencionalne materijale. Cijeli proces gradnje veoma je lagan i ne zahtijeva iskusne radnike. Ovu gradnju usporedio bih s djecom koja od plastičnih kocaka rade kućice – kazao je Zhang Yue, vlasnik tvrtke.

Zgrada je sagrađena od gotovih modula, slično kao što se slažu lego-kockice. Prije pet mjeseci ista je tvrtka za samo 15 dana sagradila 30-katnu zgradu u istom gradu. U Broad Grupu ističu da su ove zgrade sigurnije od klasično građenih, a neboder je otporan na potres do čak 9 stupnjeva po Richteru. Uz znatno nižu cijenu, a nitko ne govori kolike su uštede, zgrade se na ovaj način proizvode s manje otpada, a krasi ih veća preciznost u izradi, ali i 20 puta čistiji zrak.

Za 4 mjeseca 220 katova

Zhang Yue kaže da će uskoro sagraditi zgradu od 220 katova, i to za samo četiri mjeseca. Ako se kineski građevinari revolucionari pojave i u Europi, očekuje nas golemi pad cijena gradnje, a samim tim i nekretnina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?