prekršila zakon

Kina uskratila vizu novinarki, Al Jazeera zatvara dopisništvo

'al jazeera'
''
08.05.2012.
u 14:46

Odbijanje produljenja vize dopisnici Al Jazeere potaknuto je nezadovoljstvom kineskih vlasti zbog dokumentaraca o stanju u Kini

Nakon više od desetljeća Kina je dopisniku neke medijske kuće odbila produžiti vizu zbog čega je Al Jazeera zatvorila svoje dopisništvo za englesko govorno područje u Pekingu. Melissa Chan za izvještavala je Al Jazeeru od 2007., a njezin Twitter-profil pratilo je više od 15.000 ljudi, donosi Reuters.

– Kina je ovom problemu pristupila u skladu sa zakonima i propisima. Sporni medij jako dobro zna koje su njihove pogreške – komentirao je odlazak Al Jazeerine reporterke glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Kako tvrde iz Kluba stranih dopisnika u Kini (FCCC), koji Peking ne priznaje, odbijanje produljenja vize dopisnici Al Jazeere potaknuto je nezadovoljstvom kineskih vlasti zbog dokumentaraca o stanju u Kini, a posebice zbog onoga koji govori o iskorištavanju zatvorenika za proizvodnju robe za zapadna tržišta.

Posljednji je put Kina iz zemlje protjerala japanskog i njemačkog novinara optužujući zasebno svakog od njih za posjedovanje državnih tajni.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?