Otvaranje tržišta

Kina postaje obećana zemlja za trgovinu rabljenim automobilima

\'A Chinese model poses in front of a Mercedes SL-500 displayed at the Shanghai Motor Show in this December 9, 2001 file photo. Germany\'s Daimler on June 21, 2011 warned of increasing economic risks
Arhiva VL
21.11.2011.
u 08:26

Ove bi godine broj prodanih rabljenih vozila u Kini mogao doseći 4,1 milijun što je porast od sedam posto

Nakon desetljeća u kojem je postala najveće tržište novih automobila u svijetu, Kina se sprema napraviti novi veliki korak, odnosno postati i najveće tržište rabljenih automobila na svijetu, piše WSJ.

S obzirom na to da je kineska autoindustrija relativno nova, zasad nije bilo ozbiljnijih ulazaka na tržište rabljenih automobila, no sada su se u igru uključili i ostali globalni igrači poput Mercedes Benza, Volkswagena, Audija i BMW-a. Kinezi su, naime, pokazali interes za rabljena vozila visoke klase koja ih ipak stoje malo jeftinije od novih modela.

Tržište je očito dosegnulo onu kritičnu masu pa velike kompanije planiraju snažniji ulazak na to tržište.

Ove bi godine broj prodanih rabljenih vozila u Kini mogao doseći 4,1 milijun što je porast od sedam posto u odnosu na lani.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?