Hu Jintao

Kina će u idućih pet godina povećati uvoz na 8 bilijuna dolara

\'China\'s President Hu Jintao delivers a speech during the opening ceremony of the China-U.S. Strategic and Economic Dialogue in Beijing May 24, 2010. REUTERS/Jason Lee (CHINA - Tags: POLITICS)\'
Arhivska fotografija
12.12.2011.
u 08:25

Kina je spremna na mjere koje će dovesti do ravnoteže uvoza i i zvoza s ciljem jačanja globalne trgovine

Kineski predsjednik Hu Jintao obećao je u svom govoru povodom 10.-te godišnjice ulaska Kine u WTO kako će u idućih pet godina povećati uvoz roba s ciljem povećanja globalne trgovine.

Naglasio je kako bi u idućih pet godina uvoz mogao premašiti iznos od 8 bilijuna američkih dolara. Usporedbe radi, prošle je godina Kina uvezla robe u vrijednosti 1.39 bilijuna dolara, a ove će godine to biti još manje jer je trgovina s Europom, glavnim kineskim trgovinskim partnerom, u padu.

Kineski izvoz s druge strane, u studenom je rastao po stopi od 14 posto.

Hu Jintao, koji je već godinama pod pritiskom ostatka svijeta zbog niskog tečaja juana i neravnoteže između uvoza i izvoza, kazao je kako je njegova zemlja spremna pomoći da se smanji taj nesrazmjer s ciljem jačanja globalne trgovine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?