sjeverna koreja

Kim za rođendan podijelio 1 kg slatkiša svakom djetetu u državi

kim jong-un
Reuters/PIXSELL
08.01.2013.
u 07:52

Dijeljenje slatkiša za rođendan tradicija je koju je započeo Kim Il-sung 1980. godine

U Sjevernoj Koreji slavi se rođendan Kima Jong-una, navodno 30., a vođa je tim povodom sjevernokorejskoj djeci poklonio slatkiše, prenosi Huffington Post. Državna televizija izvijestila je kako je Kim svakom djetetu do 10 godina starosti u državi poklonio točno kilogram slatkiša. Slastice su su dostavljene zračnim putem, kako zbog lošeg vremena ne bi došlo do zastoja.

Ovo je prvi put da je Kim dijelio slatkiše za svoj rođendan otkada je preuzeo vlast krajem 2011. godine. Riječ je o običaju koji je započeo njegov djed Kim Il-sung 1980. godine, a nastavio njegov otac Kim Jong-il nakon preuzimanja vlasti 1994.

Među slasticama koje su dobila djeca u vrtićima i školama nalazili su se tvrdi bomboni, karamele, keksi i žvakaće gume. Državni mediji ističu da su pokloni izraz očinske ljubavi Kima Jong-una. Analitičari Instituta za ekonomska istraživanja u Seulu tvrde da se mlađahni vođa ovim potezom želi predstaviti kao brižan lider i ojačati kult ličnosti.

>> VIDEO Pogledajte kako je Kim Jong-un dočekao Novu godinu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije