Sukobi

KFOR negira sukobe

Kosovo
01.06.2012.
u 13:40

KFOR je uspostavio nekoliko kontrolnih točaka i osigurao je područje iz sigurnosnih razloga

Zapovjedništvo KFOR-a pozvalo je sve strane da se suzdrže od jednostranih poteza, zapaljivih izjava ili nasilnih djelovanja nakon napetosti na sjeveru Kosova i sukoba sa srpskim civilima koji pokušavaju spriječiti uklanjanje barikada, javlja dopisnik Srne. Prema javljanju srpskih izvještajaca iz pokrajine, vojnici KFORA pucali su na civile koji su ih zasipali kamenicama. Jedan civil je teško ranjen, a više Srba na sjeveru Kosova i Metohije je lakše ozlijeđeno u pokušaju sprečavanja uklanjanja barikada. KFOR tvrdi da je cilj akcije uklanjanja barikada kod Rudara poboljšanje slobode kretanja i da nema informacija o incidentima.

“KFOR je uspostavio nekoliko kontrolnih točaka i osigurao je područje iz sigurnosnih razloga. Ova aktivnost je povezana s uklanjanjem blokade puta i privremena je. Nakon uklanjanja blokade puta, kontrolne točke i osigurano područje bit će ponovno slobodno", priopćeno je iz KFOR.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?