kosovo

KFOR blokirao prometnice kod Zubinog Potoka, Srbin ranjen

kosovo
AFP/PIXSELL
16.06.2012.
u 10:19

Akcija se izvodi kako bi se fizički zatvorio neslužbeni granični prijelaz kojega su Srbi sa sjevera Kosova "otvorili" kako bi izbjegli kosovsku policiju koja im zabranjuje uporabu srpskih registracijskih pločica.

Kako javlja agencija Tanjug, jutros su pripadnici KFOR-a blokirali putne cestovne pravce prema Zubinom Potoku, a potom su se Srbi okupili u mjestu Štuoce na magistralnoj prometnici Kosovska Mitrovića - Ribariće i pri tom je jedan Srbin ranjen.

- Od 5.30 sati KFOR je uspostavio nekoliko nadzornih punktova i nekoliko lokacija je osigurao kordonima. Ova akcija se izvodi kako bi se fizički zatvorio neslužbeni prijelaz - navodi se u priopćenju KFOR-a, a Tanjug dodaje kako se radi o graničnom prijelazu u blizini sužbenog graničnog prijelaza Brnjak, kojega su Srbi sa sjevera Kosova "otvorili" kako bi izbjegli kosovsku policiju koja im zabranjuje uporabu srpskih registracijskih pločica.

Talijanski su vojnici KFOR-a nakon ranjavanja Srbina preko razglasa zapovjedili okupljenim Srbima neka ne prilaze i ostanu na udaljenosti od oko 70 metara od njih. Malo prije 9, javlja Tanjug, u Zubinom Potoku čule su se sirene za uzbunu, a na vojnoj blokadi koja je postavljena ispred tunela u mestu Štuoce vidi se nekoliko oklopnih transportera i kordon talijanskih vojnika KFOR-a u opremi za razbijanje demonstracija. KFOR je priopćio Tanjugu da će nakon okončanja akcije nadzorni punktovi i kordoni biti uklonjeni.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?