TRIJUMF U BOGOTI

Karlović: Sretan sam kao da sam osvojio prvi turnir u životu!

'02.02.2012., Dom sportova, Zagreb - ATP teniski turnir PBZ Zagreb Indoors. Dudi Sela - Ivo Karlovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
22.07.2013.
u 09:09

- Nisam se nadao ovome, pogotovu nakon svih pehova koji su me pratili u posljednje vrijeme - kazao je Ivo

Div sa Šalate bio je nesavladiv na 2640 metara nadmorske visine. U finalu ATP turnira u Bogoti (Kolumbija) Ivo Karlović nadjačao je domaćeg igrača Alejandra Fallu sa 6:3, 7:6 (4) (nakon 78 minuta igre) i osvojio peti turnir u karijeri. A čekao je na novi naslov više od pet godina, toliko je, naime, prošlo od njegova posljednjeg trijumfa u Nottinghamu 2008. godine.

Niti u finalu sa 122. tenisačem svijeta Ivo nije izgubio svoj servis, pa je tako na cijelom turniru dobio sve igre u kojima je servirao - ukupno 61. Pogodio je 104 asa, protiv Falle 16. Zaradio je 115.200 USD i osvojio 250 ATP bodova što će mu omogućiti veliki skok sa sadašnjeg 155. mjesta na ATP listi i povratak u Top 100 svjetskog tenisa. 

- Bio je to nevjerojatan tjedan. Sretan sam jako, kao da mi je to prvi osvojeni turnir u životu. Nisam se nadao ovome, pogotovu nakon svih pehova koji su me pratili u posljednje vrijeme. Sve mi je odgovaralo u Bogoti i sigurno ću se vratiti i sljedeće godine - kazao je Karlović.

Ma, što sljedeće godine, Karlović treba igrati ovaj turnir do kraja života. Odavno nije bio tako dominantan kao u Bogoti. Na putu do trijumfa srušio je, eto, i domaćeg igrača (a zna se što to znači u Južnoj Americi), kojemu je to bila prilika da postane prvi Kolumbijac koji je osvojio ATP turnir nakon Mauricia Hadada koji je bio najbolji na Bermudima 1995. godine.

Nakon preležanog virusnog meningitisa i gotovo tromjesečne stanke, 34-godišnjeg Zagrepčana zbilja je krenulo. Osvojeni turnir u Bogoti osim, dolara i bodova, donio mu je i mogućnost da se izravno plasira na glavni turnir u Atlanti. Inače bi morao igrati kvalifikacije, ali ovako je prošao kao tzv. posebna iznimka. U prvom kolu sučelit će s nekim od kvalifikanata, dok će naš drugi predstavnik na istom turniru Ivan Dodig kao treći nositelj u prvom kolu biti slobodan.   

>> Ivo Karlović osvojio turnir u Bogoti!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?