razmišlja o žrtvama

Kapetanu Concordije žao je zbog nesreće, ali i dalje tvrdi da nije kriv

'Captain Francesco Schettino is seen in this undated file photo released on January 18, 2012. Italian coastguards urged Schettino, the captain of the stricken cruise liner Costa Concordia to return to
'STRINGER/ITALY'
11.07.2012.
u 07:48

Schettino se unatoč svemu smatra spasiteljem i naglašava kako je spasio mnoge živote nasukavši brod tako blizu obali otočića Giglio

Kapetanu kruzera Costa Concordia, u čijem je nasukavanju pokraj talijanskog otočića Giglio poginulo više od 30 ljudi, žao je zbog katastrofe koja se dogodila, ali Francesco Schettino i dalje smatra kako nije kriv za ubojstva i izazivanje pomorske nesreće.

- Kada se dogodi ovakva nesreća s njom se ne povezuje samo brod ii kompanija pod čijom zastavom taj brod plovi, nego se ona povezuje s kapetanom unesrećenog broda i zbog toga smatram da je normalno da se od mene očekuju isprike svima uključenima u nesreću - kazao je Schettino za talijansku televiziju, prenosi BBC, koji tvrdi kako stalno razmišlja o žrtvama nesreće.

Iako je svjestan svoje uloge kapetana Schettino i dalje tvrdi kako on nije odgovoran za nasukavanje broda jer u trenutku nesreće nije bio na zapovjednom mostu nego je sve svoje dužnosti upravljanja prebacio na jednog od časnika, a posebno je naglasio kako nije iskoristio kruzer i približavanje obali da bi demonstrirao svoje navigacijske vještine i zadivio mladu Moldavku za koju se pretpostavljalo da je njegova ljubavnica.

Najveći utisak na Schettina ostavila je smrt najmlađe žrtve katastrofe Costa Concordije, petogodišnje djevojčice čije tijelo je izvučeno iz olupine. Nakon spominjanja njezina imena potpuno se slomio pred kamerama talijanske televizije i zajecao.

Schettino je nedavno pušten iz kućnog pritvora, ali ne smije napustiti svoje prebivalište, gradić nedaleko Napulja. Unatoč svemu kapetan Concordije i dalje se smatra spasiteljem naglasivši kako je spasio mnoge živote nasukavši brod tako blizu obali otočića Giglio.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije