Radost blagdana

Kapa, laptop, mobitel, knjiga, kolači, topli zagrljaj

Božić
Arhiva VL
17.12.2012.
u 09:43

Vrijednost darova nije u njihovoj cijeni, nego u našoj želji za darivanjem i pokazivanjem ljubavi

Mjesec prosinac je poznat po darivanju. To je vrijeme kada nas izlozi trgovina najviše privlače svojim blještavim i zanimljivo uređenim izlozima, zbog čega tek rijetki mogu odoljeti i ne kupiti neku sitnicu svojim najdražima. Svota koju netko izdvaja za božićne i novogodišnje darove ovisi o samom pojedincu, ali i životnom standardu zemlje iz koje taj pojedinac dolazi. Zbog činjenice da je BiH pogođena krizom, njeni građani će barem, prema informacijama koje imamo iz anketa, za darove ove godine izdvajati od 50 do 200 maraka.

Izdvajanja u svijetu

U svijetu će se za božićne darove izdvajati znatno više. Nijemci će tijekom božićnih blagdana na hranu, darove i ostale potrepštine potrošiti oko 80 milijardi eura. Izvršni direktor Unije za trgovinu u Njemačkoj Stefan Genth izjavio je da su Nijemci i tijekom proteklih božićnih blagdana odvojili znatan iznos novca za kupovinu. Prema njegovim riječima, stanovnici Njemačke ove godine najviše kupuju tablet kompjutore, TV-prijemnike, sportsku odjeću i knjige. Genth je dodao da je i online prodaja zabilježila veoma dobre rezultate te da su očekivanja od potrošnje preko online trgovine oko 30 milijardi eura. Iako se radi o vremenu koje je kao stvoreno za kupovinu darova, sve nas muči ista stvar što kome kupiti. Što bi netko od naših najmilijih htio dobiti na dar, što mu je potrebno, jesu li to tople rukavice, šal i kapa, neki CD, ulaznice za predstavu ili koncert omiljenog benda, ili je to možda neka dobra knjiga, šetnja, zagrljaj. Za ljubitelje slatkiša sami možete izraditi originalne božićne darove. Naime, na internetu se nudi niz raznih zanimljivih i neobičnih recepata za kolače koji će izmamiti osmijeh na licima sladokusaca.

Dobre želje

Prijateljima ili posebno dragim poslovnim partnerima zahvalite za proteklu godinu izborom kolača iz vaše kućne radinosti. Elegantno ih zapakirajte, dodajte kuglicu-dvije i ne zaboravite karticu ispisati dobrim željama!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?