Požar

Kamere snimile piromana koji je noću zapalio liječnikovo vozilo

Golf
20.02.2013.
u 10:48

Posuo i zapalio auto specijalista interne medicine dr. Drage Smiljanića

Automobil golf 6, vlasništvo specijalista interne medicine dr Drage Smiljanića, izgorio je jučer oko 2.40 sati u krugu banjolučke bolnice, a istragom je utvrđeno da je poliven benzinom i zapaljen. U požaru nitko nije ozlijeđen, ali je vozilo potpuno uništeno i šteta se procjenjuje na oko 25.000 maraka. Golf 6 je bio parkiran na nogostupu u Ulici Dvanaest beba, odnosno ispred zgrade Zavoda za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde, a piromanov motiv još nije utvrđen. Vatrogasci su bili nemoćni, a policija je izuzela snimke nadzorne bolničke kamere.

Mlađi muškarac

- Na snimci se vidi mlađi muškarac koji je zapalio vozilo, ali njegov identitet još nije utvrđen. Snimka je poslana na vještačenje, a na slučaju intenzivno radimo i očekujemo da će sve brzo biti jasno. S više osoba jučer su obavljeni informativni razgovori, a izjavu je dao i vlasnik automobila. On tvrdi da nije imao neprijatelja - kažu iz CJS Banja Luka. Oštećeni Drago Smiljanić navodi da je u sporno vrijeme bio u svojoj liječničkoj sobi, ali je tek oko pet ujutro doznao da mu je automobil izgorio.

- Iako s prozora mogu vidjeti automobil, do tada nisam znao da je u potpunosti uništeno. Požar je buknuo negdje oko dva-tri ujutro, a ugašen je oko 3.30 sati. Vozilo je staro tri i pol godine, a u njemu su izgorjeli i neki sitni predmeti, ali nije u pitanju ništa vrjednije - rekao je Smiljanić.

Invalid bez auta

Na pitanje je li s nekim imao sukob i što bi mogao biti mogući motiv napada, nije mogao odgovoriti.

- Ne znam što reći. Prvo sam mislio da je u pitanju neki kvar, a kasnije mi je rečeno da je požar podmetnut. Uopće mi nije jasno što bi mogao biti motiv i tko stoji iza toga. Shvatio bi samo da je riječ o nekom piromanu, jer njemu nikakav motiv i nije potreban. Godinama sam liječnik i radim na kardiologiji. Nisam imao prijetnji, a svoj posao obavljam savjesno i odgovorno. Inače sam invalid i veliki mi problem predstavlja to što sam ostao bez auta - zaključio je Smiljanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?