Reprezentacija

Kalinić: Žešće se trenira u Hrvatskoj nego u Engleskoj

\'19.05.2010., stadion NK Varteks, Varazdin - Kvalifikacijska utakmica za EURO U-21 reprezentacija Hrvatske i Slovacke. Nikola Kalinic napustio prijevremeno teren.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSEL
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
25.03.2011.
u 08:11

Nikci Jelaviću nebi trebalo puno vremena da se prilagodi na igranje u Engleskoj jer već posjeduje sve kvalitete neophodne za igranje na toj razini.

Iako se u godinu i pol dana u Engleskoj i nije naigrao Nikola Kalinić ostavlja dojam da je iznimno zadovoljan svojim otočkim iskustvom. Bez obzira što je prilike u prvoj momčadi Blackburna najčešće dobijao na kapaljku Nikola je pokazao da je dovoljno dobar napadač za tu razinu.

- Ma svjestan sam da treba proći vremena da se privikneš na pose novu razinu. Drugačiji način rada. No, ide sve bolje i bolje. Kako vrijeme bude odmicalo pokazivat ću sve više - počeo je Kalinić.

Kalinić živi u Manchesteru, a u slobodno vrijeme proteklih mjeseci s privatnim je učiteljem svladavao lekcije iz engleskog jezika.

- Nisam došao s nekakvim velikim predznanjem engleskog jezika. No, sad je sve lakše. Manchester je lijep grad i u tom smislu se ne mogu požaliti.

Što prvo mladi igrač mora promijeniti kada dolazi iz prosječne lige na top-razinu?

- Najvažnije je da možeš podnijeti njihov ritam treninga i brzo prihvatiti drugačiji način rada.

Koliko je bitno različit način treninga u Engleskoj od onog kakav si upoznao u Hajduku?

- Nije to ništa posebno. Treniramo jednom dnevno i dosta radimo u teretani. Treninzi su malo zahtjevniji tijekom bazičnih priprema ali kad počmu utakmice sve je laganije. Ima puno utakmica pa se na treninzima igrači ne troše previše. Jače se radi u Hrvatskoj.

Nadate li se minutaži u Gruziji?

- Naravno da se nadam. Spreman sam i motiviran za mjesto u sastavu. Važna je to utakmica i priliku ne smijem propustiti.
Za Kalinića će mnogi kazati da je po igračkim karakteristikama sličan Nikici Jelaviću.

Kako bi izgledala vaša suradnja na terenu?

- Ne znam, nismo nikada igrali zajedno. Samo smo trenirali skupa, ranije u Hajduku, a sada u reprezentaciji. Siguran sam da bi to dobro funkcioniralo.

Mnogi Jelavića već vide u nekom od engleskih klubova. Što biste mu vi savjetovali ukoliko se odluči preseliti u Premiership?

- Nikica i sada igra u velikom klubu i nema tu bitne  razlike. Sigurno bi mu bilo lijepo u Engleskoj, no bilo bi mu sigurno teže. Ne bi mu trebalo puno vremena da se prilagodi jer već posjeduje sve kvalitete neophodne za igranje na toj razini. I brzinu i znanje i agresivnost, čvrstinu.. Opet, ako bi došao u jači klub bilo bi mu lakše, a ako bi došao u klub na kojem je Blackburn recimo bilo bi mu znatno teže. Teško je to sa sigurnošću ustvrditi. Došao je sad Edin Džeko u Manchester City pa se očito muči, Fernando Torres je promijenio klub pa još nije onaj stari... Dakle, puno toga se mora poklopiti.

Kalinić povremeno baci oko na zbivanja u HNL-u.

- Nisam baš prečesto, sada sam gledao samo djelove zadnjeg derbija. Dinamo je bio dosta bolji. Dinamo ima bolju momčad nego Hajduk, no mom bivšem klubu treba nekakav zaokret. Hajduk je veliki klub i treba mu netko tko će mu donositi trofeje - zaključio je Kalinić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije