Ispovijest heroja

Kako sam golim rukama ubio medvjeda

Medvjed
27.05.2013.
u 09:22

Blažo Grković zasigurno nije ni slutio da će mu jedan kišni proljetni dan potpuno promijeniti život i pretvoriti ga u heroja koji se nevjerojatnom hrabrošću i snagom suprotstavio medvjedu, te ga na kraju i usmrtio

Blažo Grković zasigurno nije ni slutio da će mu jedan kišni proljetni dan potpuno promijeniti život i pretvoriti ga u heroja koji se nevjerojatnom hrabrošću i snagom suprotstavio medvjedu, te ga na kraju i usmrtio.

Borba s medvjedom


Sve je počelo u poslijepodnevnim satima dok je Blažo čuvao ovce i koze u mjestu Izgora na livadi podno planine Volujak. Svoj marljivi rad odlučio je upotpuniti sječom drva za ogrijev, s obzirom da je vrijeme posljednjih dana promjenjivo i hladno, a zbog toga je ponio sjekiru. U trenutku kada je pošao vratiti nekoliko janjadi i kozlića koji su skrenuli s puta, Blaža je napao medvjed. - Sve se odigralo u sekundi. Medvjed je izišao iz šume i zubima me uhvatio za nogu. On je mene grizao, a ja njega udarao, započinje svoju priču 48-godišnji Blažo Grković iz mjesta Vrba kod Gacka. Ozljede na tijelu govore da je nekoliko sati ranije prošao veliku bitku. Uzbuđen je i kao da još nije svjestan da je upravo on u javnosti glavna zvijezda već nekoliko dana. - On je mene grizao, a ja sam ga udarao iza ušiju, po vratu, a lijeva ruka bila je tri puta u njegovim ustima. U takvim trenucima nemaš vremena misliti na bol.

Snažniji od životinje

Meni su, kada je sve završilo, rekli da sam mu skoro otkinuo glavu, ističe Grković dok ga kamermani i fotoreporteri drže u fokusu.

- Sjekiru sam ponio kako bih u ogradi nasjekao drva, s obzirom na vremenske neprilike proteklih dana i srećom da je tako. Nakon bitke Blažo je smogao snage pozvati hitnu pomoć i pješačiti nekoliko kilometara na lakše dostupno mjesto kako bi se što prije stiglo do njega. Neizmjerna hrabrost zadivila je mnoge. Supruga Mira također je sretna i ponosna na svoga muža. - Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti, istaknula je Mira i u šali dodala kako je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji od medvjeda. Neobičan događaj komentiraju svi, a Blažo je već postao hercegovački Chuck Norris. Unatoč takvim usporedbama, Blažo je i dalje jedan samozatajan, skroman i dobar čovjek koji je samo branio svoje stado od kojega živi, kao i svoj život, a takav će biti i u budućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?