SERIE A

Juventus prvak, Milan pao u gradskom derbiju

'Juventus\' Andrea Pirlo (L) challenges Lecce\'s Haris Seferovic during their Italian Serie A soccer match at the Juventus stadium in Turin May 2, 2012.     REUTERS/Stefano Rellandini  (ITALY - Tags:
'STEFANO RELLANDINI'
06.05.2012.
u 22:52

Nogometaše Juventusa do novog su naslova "pogurali" nogometaši Intera, koji su u derbiju svladali Milan (4:2) te je tako momčad iz Torina kolo prije kraja otišla na nedostižna četiri boda razlike.

Juventus je novi prvak Italije, pobjedom nad Cagliarijem u Trstu (2:0) pobjegao je Milanu na četiri boda prednosti uoči zadnjeg kola.

Milan je posrnuo u gradskom derbiju, izgubio je 4:2 u strašnom susretu s Interom. Inter je poveo preko Diega Milita, Ibrahimović izjednačio iz jedanaesterca oko kojeg se prepucavao s vratarom Intera. Pa je onda zabio strašan gol koji je držao Milaniste u igri za Ligu prvaka, a onda je opet Milito zabio dva za Inter, oba iz jedanaesteraca i naslov ide u Torino. Milito je tako prvi igrač koji je u derbiju s Milanom zabio tri pogotka, prvi nakon Altafinija koji je zabio četiri gola još 1960. godine.

Pred kraj je još i Maicon zabio strašnu golčinu s preko 25 metara iskosa u suprotni gonji kut. U takvoj strašnoj utakmici ne možemo zaobići suca.

Koliko se samo kod nas žali na suđenje, a kako je sudio jedan od najboljih svjetskih sudaca u velikom milanskom i talijanskom derbiju? Tako da je, primjerice sudio utakmicu Hajduka – Dinamo, ta utakmica ne bi završila a on ne bi živ izašao sa stadiona.

Nikola Rizzoli jedva je držao derbi Intera i Milana, stalno je prijetila tučnjava. A dobrim dijelom sam je za to kriv. Dvije su velike sporne odluke, udarac Sneijdera uspio je obraniti Abbiatti, ali je jako upitno je li lopta već prešla crtu. A za Milan je dosudio jedanaesterac koji nije bio, Julio Cesar je izbio loptu prije kontakta s Boatengom. A da ne spominjemo koliko je grubosti i natezanja propustio kažnjavati..

Italija, pretposljednje 37. kolo: Cagliari-Juventus 0:2, Inter-Milan 4:2. Tablica: Juventus 81, Milan 77...

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije