POSJETA

Juratović održao predavanje na mostarskom Sveučilištu

Juratović
VL FOTO
04.06.2010.
u 14:50

- Ja sam studentima s praktične strane želio objasniti kako demokracija izgleda i kako se razvija na primjeru Njemačke - kazao je Juratović

Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović održao je danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje na temu "Njemačka politika i diplomacija".

U svom obraćanju studentima, Juratović je govorio o svom političkom iskustvu, značaju regionalnog povezivanja i razvoja te o političkim prilikama u Njemačkoj.

- Ja sam studentima s praktične strane želio objasniti kako demokracija izgleda i kako se razvija na primjeru Njemačke - kazao je Juratović.

On je dodao kako perspektiva BiH, kako u regiji tako i u EU, i nije tako loša kako se prikazuje, pogotovo s novim kretanjima u regiji.

- Svi shvaćaju, kako BiH, tako i njeni susjedi, da im je institucionalna budućnosti u Europi, ali da moraju u regiji stvarati svoju budućnost kroz izgradnju ekonomije i infrastrukture - istaknuo je Juratović te dodao da BiH mora paralelno graditi svoju budućnosti u regiji i EU.

Josip Juratović član je njemačke socijaldemokratske partije (SPD) i član njemačkog saveznog parlamenta od 2005. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?