Nogomet

Jozić: Podržat ćemo izbor Begića

Branitelj
07.12.2012.
u 10:15

Prvi čovjek NS Federacije BiH tvrdi da je potrebno poštovati dogovor s bošnjačkom komponentom

Održana je prva sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH. Dnevni red sjednice bio je konstituiranje novog saziva Izvršnog odbora NS FBiH, upoznavanje članova Izvršnog odbora NS FBiH za planom aktivnosti u sljedećem razdoblju, kao i upoznavanje s pripremama za izbornu skupštinu NS-a BiH.

- Prva sjednica protekla je u najboljem redu. Upoznali smo se i zacrtali smo osnovne smjernice rada u iduće četiri godine. Nastojat ćemo u našem mandatu što više pomoći nogometu i klubovima, nastojat ćemo uvijek biti u službi razvoja nogometa - kazao nam je Mato Jozić, predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH. Preciznije smjernice na razini Federacije bit će postavljene nakon što se izabere vodstvo Nogometnog saveza BiH, krovne organizacije nogometa u BiH. - Kada se izabere novo rukovodstvo NS BiH, očekujem kako ćemo s njim imati radni sastanak. Tu bi vidjeli što i kako možemo uraditi na federalnoj razini, kada su u pitanju komisije, projekti. Ne vjerujem kako će u stanci između dva dijela sezone biti velikih potresa, ali to će biti prvi korak rada - dodao je Jozić.

Dogovor

Na prvoj sjednici dosta se riječi potrošilo na nadolazeću skupštinu krovnog Saveza (skupština zakazana za 13. prosinac). Jozić po automatizmu kao predsjednik NS FBiH ulazi u Izvršni odbor NS BiH. - Prije izbora na federalnoj razini postignut je dogovor s bošnjačkom komponentom da mjesto predsjednika u NS FBiH pripadne hrvatskoj komponenti, dok bi mjesto predsjednika NS BiH pripalo Bošnjacima. Nakon četiri godine došlo bi do rotacije. Bošnjačka strana je svoj dio dogovora ispoštovala, tako da ćemo i mi poštovati svoj dio dogovora. Što se konkretno tiče delegata iz Nogometnog saveza Posavske županije, Saveza iz kojeg dolazim i koji me delegirao, mi ćemo podržati izbor Dine Begića za predsjednika NS BiH. Moguće da budu postojali i drugi kandidati. Demokratsko je pravo svih da biraju ili da budu birani, ali osobno smatram kako trebamo ispoštovati prethodni dogovor - tvrdi Jozić.

Realni okvir

Razvoj nogometa neće biti nimalo lagana zadaća za nogometne poglavare. - Situacija u našem u društvu je teška, samim tim i u nogometu. Što se prije riješimo iluzija i podvučemo crtu pod neke stvari, lakše ćemo ostvariti napredak nogometa. Primjerice, nogometu bi mnogo pomogao plasman reprezentacije BiH na SP u Brazil. Takvi uspjesi bi nam svima dobro došli - zaključuje Jozić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije