OCJENA RADA

Josipović o prvih 100 dana: Najteže mi pada rano ustajanje

josipović
PIXSELL
31.05.2010.
u 15:24

- Nastojao sam provesti ono što sam obećao u svom programu - rekao je jučer hrvatski predsjednik

Hrvatski predsjednik Republike Ivo Josipović održao je danas konferenciju za novinare u povodu prvih sto dana na funkciji hrvatskog predsjednika i tom je prigodom naglasio da je u tom razdoblju nastojao osigurati zakonito funkcioniranje svih javnih tijela, razvijati dobre odnose sa susjedima, te zajedno s Vladom osigurati dosljednu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

- Nastojao sam provesti ono što sam obećao u svom programu, a koliko sam u tome uspio procijenit će građani - kazao je Josipović u Uredu predsjednika RH.

Josipović nije htio dati sam ocjenu svog rada u prvih sto dana, a najavio je da će u sklopu svog angažmana za afirmaciju braniteljske populacije pokušati popraviti status vukovarskih branitelja koji su kako je rekao jako puno napravili za državu.

Na pitanje novinara kratko je kazao da mu je prvih sto dana možda najteže pada rano ustajanje, ali i naglasio da je i dalje pun entuzijazma, te izrazio nadu da će i dalje ostati tako do kraja mandata.

Hrvatski predsjednik ocijenio je razgovor s premijerom RS-a Miloradom Dodikom, s kojim se sastao u Derventi, vrlo pozitivnim te pozvao hrvatsku vladu da se aktivno uključi kako bi se ta prilika iskoristila.
 
- Razgovor s premijerom Dodikom bio je afirmativan i pozitivan... Pozivam hrvatsku vladu da se u to uključi i da se ta prilika iskoristi - rekao je Josipović.

Po njegovim riječima, glavna tema razgovora s Dodikom bio je povratak Hrvata u RS.
 
- Dobio sam jamstva za siguran povratak Hrvata - rekao je Josipović, istaknuvši da je cilj posjeta bilo "širenje suradnje i prijateljstva".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?