Široki Brijeg

Još 2010. ostavljen rok da plate dugovanja za dodijeljeno zemljište

sjednica
ARHIVA
26.04.2012.
u 11:39

Dugovanja 
od 1997. do 2009. iznose 319.513 KM, a rok za plaćanje je bio dvije godine

Općinsko vijeće Širokog Brijega održalo je 47. redovitu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojena odluka o dopunama odluke o porezu na tvrtku ili naziv.

Prema ovoj odluci, obveznici poreza na tvrtku ili naziv za koji u propisanom roku ne podnesu prijavu bit će kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 200 maraka za fizičke, odnosno 500 maraka za pravne osobe.

Izvješća

Izvješće o radu Centra za socijalni rad Široki Brijeg za 2011. godinu je jednoglasno usvojeno. Također, većinom glasova vijećnika Općinskog vijeća usvojeno i izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva Široki Brijeg za 2011. godinu. Nakon što je ravnatelj Ante Ćužić obrazložio izvješće o radu Narodne knjižnice Široki Brijeg za 2011. godinu, isto je većinom glasova usvojeno. Usvojeno je i izvješće o radu Hrvatskog kulturnog doma za 2011. godinu. Izvješće je obrazložio ravnatelj Srećko Slišković. Vijećnici su primili na znanje informaciju o radu Crvenog križa općine Široki Brijeg za 2011. godinu. Prema izvješću Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar, potraživanje Općine Široki Brijeg temeljem izvršenih dodjela zemljišta iznosi 319.513 KM. Također, kazano je kako se radi o 43 dužnika, odnosno potraživanja. Potraživanja se odnose na razdoblje od 1997. do 2009. godine. Osobe koje nisu uplatile naknadu ne mogu se uknjižiti kao korisnici, odnosno vlasnici u katastar i zemljišnim knjigama.

Prinudna naplata

Također, osim što se ne mogu uknjižiti, ne mogu tražiti dozvolu za priključke (elektro, voda i sl.), kao ni praviti plan kuće. Potraživanja se mogu podmiriti u ovoj godini, u protivnom će Općina pristupiti prinudnom naplaćivanju. Naime, sukladno zaključku Općinskog vijeća od 30. lipnja 2010. poslane su obavijesti dužnicima da u roku od dvije godine izmire dugovanja, jer će u protivnom pristupiti prinudnoj naplati preko suda. Također, u informaciji stoji kako u 2010. i 2011. godini nije bilo potraživanja, odnosno nema dugovanja iz te dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?