Gradiška

Jedan starac se ugušio čisteći dimnjak, a drugi živ izgorio

soldat
VL FOTO
09.03.2012.
u 13:25

Branko Soldat (65) izgorio je u požaru koji je izbio u njegovoj kući, dok se Mladen Vukojević (75) ugušio

Branko Soldat (65) iz Kukulja kod Gradiške izgorio je u požaru koji je preksinoć izbio u njegovoj kući. Sumnja se da je uzrok upaljena svijeća, te da je nesretni čovjek u sporno vrijeme spavao u sobi. Sudeći po položaju potpuno ugljenisanog tijela, požar ga je prvotno trgnuo iz sna, ali je nakon toga živ izgorio. Vatru je oko 20 sati uočio jedan susjed, koji je pozvao Brankova rođaka Milana Soldata. Uzalud su pokušavali ugasiti vatrenu stihiju.

- U samo nekoliko minuta požar je ‘progutao’ čitavu kuću. Iako smo se nadali da nije bio unutra, vatrogasci su izgorjelo tijelo pronašli na zgarištu - kaže Milan, napominjući da Branko nije imao struje u kući pa je za osvetljenje koristio svijeću, kao ni vode. Rođaka je posljednji put vidio oko 15.30 sati, kada je došao do njega po vodu. Kratko su popričali, nakon čega je otišao i nekoliko sati kasnije stradao. Brankov brat Drago Soldat kaže da nije isključeno da je ovoj užasnoj smrti doprinio i alkohol, jer je volio popiti, pa je možda zaspao pored upaljene svijeće i nije na vrijeme uspio pobjeći.

- Živio je u vrlo teškim uvjetima i rodbina je bila spremna primiti ga kod sebe, ali on nije želio nigdje iz svoje kuće, koju je sagradio vlastitim rukama. Jednostavno nije želio biti nikome na teretu i snalazio se sam kako je znao i umio. I eto, sudbina je htjela da umre u strašnim mukama - kazao je kroz suze Brankov brat. To je druga žrtva ovoga tjedna u Gradišci. Naime, čisteći dimnjak u selu Prijebljega, ugušio se Mladen Vukojević (75).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?