Bizarno

Jedan policajac pokrao mrtvaca, a drugi sumnjivca

Bankomat
06.03.2013.
u 10:37

Dvojici krim tehničara spočitava se da su osramotili policiju svojom pohlepnošću

Za kratko vrijeme MUP- Zapadnohercegovačke županije suspendirao je dvojicu svojih pohlepnih djelatnika. Sektor kriminalističke policije dovršio je opsežno kriminalističko istraživanje, te jučer Županijskom tužiteljstvu podnio izvješće o počinjenom kaznenom djelu zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti protiv policajca S. G. (47). Naime, još lanjskog studenog zaprimili su prijavu da je netko 19. listopada, na bankomatu UniCredit banke, koji se nalazi u Ulici Republike Hrvatske u Grudama, podigao 40 maraka s bankovnog računa 40-godišnjaka koja je 23. rujna izvršio samoubojstvo vješanjem u Drinovcima.

- Utvrđeno je da je, po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom, maestro kartica UniCredit Bank, zajedno s drugim osobnim stvarima, izuzeta prilikom vršenja očevida samoubojstva 40-godišnjeg građanina te pohranjena u PU Grude. Nadalje, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je kriminalistički tehničar PU Grude počinio kazneno djelo tako što je, protupravno se posluživši karticom na bankomatu podigao s bankovnog računa pokojnika. Također, utvrđeno je i postojanje osnova sumnje da je iz novčanika pokojnika uzeo točno neutvrđenu svotu novca- navode iz ovog MUP-a. Inače, za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do 5 godina. Ista je kazna zapriječena i u drugom slučaju, a koji se tiče 32- godišnjeg M.J., također krim - tehničara. Njemu se pak spočitava kazneno djelo posluge u službi, a sumnjiči ga se da je iz depoa PU Ljubuški, gdje se spemaju izuzeti predmeti osumnjičenika, uzeo nešto više od tisuću maraka. Kad je to htio vratiti, već je bilo prekasno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?